Fietspad Ravenswade open: Fietsersbond Nieuwegein deelt fietsdrop uit

Leden van de Fietsersbond delen op dinsdagochtend 10 december fietsdropjes uit om te vieren dat het vrijliggende fietspad langs de Ravenswade open is.

Clarion Wegerif, voorzitter Fietsersbond Nieuwegein: “Vorige week was het precies tien jaar geleden dat we als afdeling begonnen zijn met lobbyen voor een vrijliggend fietspad over het Liesboschterrein. We zijn ontzettend blij dat onze inspanningen resultaat hebben gehad en het fietspad nu eindelijk gebruikt kan worden. De Fietsersbondvlag gaat uit!”

Onveilig
Op de gevaarlijke Ravenswade gebeurden regelmatig ongelukken. In 2018 verongelukte er nog een fietser; hij werd door een vrachtwagen geschept. Veel fietsers durfden de weg niet te gebruiken, terwijl die de kortste route vormt tussen Houten en Utrecht-West. Toch maken zo’n tweeduizend fietsers per etmaal gebruik van de route.

Verkeersmaatregelen Liesboschterrein
De aanleg van het vrijliggende fietspad maakt onderdeel uit van een grote verkeerskundige reconstructie van het Liesboschterrein. De aanleg van het fietspad en twee nieuwe invalswegen waren voorwaarden voor de bouw van het distributiecentrum van de Jumbo. Helemaal klaar is het fietspad overigens nog niet; bij enkele zijwegen moet er nog rood asfalt komen.

Nieuw knelpunt
zuidelijke kruising
Helaas is met de aanleg van de zuidelijke kruising (bij de Hornbach) een nieuw knelpunt gecreëerd. De gelijkvloerse kruising heeft stoplichten die nu al veelvuldig door automobilisten en fietsers worden genegeerd. Fietsersbond Nieuwegein blijft lobbyen voor een veilig alternatief: een fietstunnel op deze plek.

Het laatste deel wordt aangelegd

One thought on “Fietspad Ravenswade open: Fietsersbond Nieuwegein deelt fietsdrop uit

  1. SC

    Blij dat er geen tunnel is. Ik vind ze ongemakkelijk en onveilig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren