Fietspad langs de Doorslag verbreed en voetgangersbrug geplaatst

Om het gebruik van de fiets in Nieuwegein te bevorderen, is het fietspad langs de Doorslag tussen de Koekoekslaan en kruising met de Roerdomplaan verbreed. Tevens is een voetpad aangelegd in de berm langs de Doorslag vanaf de hoek Koekoekslaan tot aan de Meerkoetsingel. Dit om te voorkomen dat de voetgangers daar op het fietspad lopen. De verbreding van het fietspad is uitgevoerd met subsidie van Bestuur Regio Utrecht.

De verbreding van het fietspad is in het kader van het opheffen van de fietsknelpunten in de stad. Het fietspad is een doorgaande route voor fietsers van en naar IJsselstein en Houten maar is op dit gedeelte betrekkelijk smal. Om het fietsen te bevorderen, is de verbreding gemaakt en heeft het fietspad tevens een rode kleur gekregen. Het voetpad dat is aangelegd, is een logisch vervolg op het voetpad dat al langs de kade is aangelegd tot de kruising met de Koekoekslaan.

Ook is de vernieuwde voetgangersbrug over de Doorslag terug geplaatst. De brug ligt ter hoogte van kinderboerderij IJsselstee en Meerkoetsingel en is een extra toegang naar het Natuurkwartier. Deze brug is in januari 2010 verwijderd wegens de slechte staat en moest vervangen worden. De nieuwe voetgangersbrug is alleen bestemd voor valide gebruikers. Er is aan beide zijde een trap waarvan de treden minder steil zijn dan de vorige brug. De nieuwe brug heeft dezelfde uitstraling als de vorige maar is opgebouwd uit duurzame materialen met een lange levensduur zoals staanders van staal en kunststof dekdelen. De leuning is deels uitgevoerd in hardhout (met FSC-keurmerk).

De brug wordt ´s avonds na 17.00 uur afgesloten zodat er dan geen toegang is naar het Natuurkwartier en wordt ’s morgens om 08.00 uur weer opengesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren