Fietsnet Nieuwegein feestelijk in gebruik genomen met Color Bike Tour

Tijdens het City Huiskamerfestival op zaterdagavond 23 september gaven wethouder Peter Snoeren (mobiliteit) en Gert Schijven van de Fietsersbond Nieuwegein om 19.00 uur het startschot voor de eerste Color Bike Tour in Nieuwegein. Met de Color Bike Tour werd het nieuwe Fietsnet Nieuwegein officieel geopend en in gebruik genomen. Ruim honderd mensen fietsten mee met de Color Bike Tour en verkenden zo de negen nieuwe fietskleurenroutes. De kleurrijke fietstocht is een initiatief van Nieuwegein fietst!.

Color Bike Tour
De fietscommunity Nieuwegein fietst! riep jong en oud in Nieuwegein op om mee te fietsen met de Color Bike Tour. Ruim honderd Nieuwegeiners vertrokken van het stadsplein naar de kleurenroute van hun keuze. Deelnemers van de Color Bike Tour konden in ongeveer één uur twee van deze kleurenroutes naar keuze fietsen. Kinderen gingen aan de slag met het pimpen van hun fiets. Met allerlei kleurrijke materialen – van rietjes tot slingers – gaven ze hun fiets een feestelijk jasje.

Winnaar Nieuwegein fietst!-fiets
De eerste honderd deelnemers van de Color Bike Tour ontvingen een kleurrijk t-shirt van Nieuwegein fietst!. Deelnemers die twee fietsstempels ophaalden maakten kans op de originele Nieuwegein fietst!-fiets. Chris van Lee won de fiets. Hij koos voor een donkerblauwe uitvoering, de kleur van zijn favoriete nieuwe fietsroute.

City Huiskamerfestival
De Color Bike Tour is onderdeel van het City Huiskamerfestival dat op zaterdag 23 en zondag 24 september plaatsvond in Nieuwegein. Diverse huiskamerplekken in City vormden dat weekend een culturele route waar met elkaar genoten kan worden van het nieuwe Fietsnet Nieuwegein, dans, muziek en andere optredens.

Goedopweg
Nieuwegein fietst! is een initiatief van Goedopweg. In Goedopweg werkt de gemeente Nieuwegein samen met de provincie Utrecht, de gemeenten Utrecht en Amersfoort, Rijkswaterstaat, het Ministerie van Infrastructuur & Milieu en de U15 (netwerk van werkgevers in de regio) aan een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van de regio Midden-Nederland.

Bart van Rooijen was voor ons aanwezig om het startschot te filmen van de ingebruikname van het fietsnet. Boven ziet u de reportage. Fotograaf Arend Bloemink fietste de groep achterna en maakte onderstaande foto’s.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren