Innovatiefonds ‘Samen voor biodiversiteit’ draagt bij aan ‘Bloeiend Nieuwegein’

Dinsdag 8 september jl. hebben acht vernieuwende projecten voor structureel biodiversiteitsherstel in Nederland een financiële bijdrage gekregen uit het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds van de Stichting Deltaplan Biodiversiteitsherstel. In de projecten werken burgers en andere grondgebruikers zoals boeren, terreinbeherende organisaties en (lokale) overheden samen om de biodiversiteit gebiedsgericht te versterken. Ook Nieuwegein viel in de prijzen met het initiatief ‘Bloeiend Nieuwegein.’ Dit maakt het inzaaien van meer dan 3500 m2 bloemen mogelijk.

‘Bloeiend Nieuwegein’ wil biodiversiteit verhogen in de buurt en jeugd betrekken bij de natuur. Dit wordt gedaan door het omzetten van gras en verharding naar zaaibedden voor wilde bloemen bij scholen en in wijken van Nieuwegein.

Het ‘Samen voor Biodiversiteit’ Innovatiefonds stimuleert samenwerkingen tussen burgers en andere grondgebruikers zoals boeren, terrein beherende organisaties en (lokale) overheden om de biodiversiteit te versterken. Met maar één doel: een rijker Nederland. Een Nederland waar de biodiversiteit floreert.

Het doel van ‘Bloeiend Nieuwegein’ is verhoging van de biodiversiteit in de buurt en betrekken van jeugd bij de natuur. Wat betekent deze subsidie voor Bloeiend Nieuwegein. Initiatiefneemster en bewoner van Nieuwegein, Josien van Harten licht toe: ‘Bloeiend Nieuwegein’ kan hiermee een aantal concrete initiatieven gaan realiseren bij scholen en buurten. Deze subsidie is echt een positieve impuls voor de biodiversiteit in Nieuwegein’.

Door verhoging van het bloemenaanbod binnen de gemeente Nieuwegein wordt zo meer leefruimte voor bijen en insecten gecreëerd. Dit gebeurt door omzetten van grasstroken naar zaaibedden, die worden ingezaaid met zaad voor wilde bloemen. Deze natuurgerichte aanpak combineert Bloeiend Nieuwegein met het educatieve doel om de jeugd te betrekken bij de natuur.

Groen doet Nieuwegein Goed
Om dit educatieve doel te bereiken werkt ‘Bloeiend Nieuwegein’ samen met Groen doet Nieuwegein Goed. Laura van der Pol, Beleidsadviseur Natuurkwartier vertelt enthousiast: ‘Met deze subsidie kunnen kinderen van betrokken scholen en buurten een prachtige natuurbeleving krijgen.’

De kinderen worden betrokken bij de realisatie van de bloemenweides als onderdeel van een lespakket. Als de weide in bloei staat, zijn er doe kaarten die de scholen of buurten kunnen gebruiken. Dit lesmateriaal is momenteel in ontwikkeling, zodat kinderen een leuke, leerzame en lekker gezonde natuurbeleving krijgen. ‘Dit doen we samen voor ‘blije’ bijen en kinderen!’ aldus van der Pol.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren