‘Fietsfoto van de week’

Linda Blankenstein, de drijvende kracht achter de Nieuwegeinse Doortrappen activiteiten en van Nieuwegein Fietst en Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertellen elke week met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat hen bezighoudt of treft. Deze kunt u wekelijks bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week over ‘de knip in de Batauweg.’ 

Clarion: De gemeente Nieuwegein vraagt inwoners om een vragenlijst in te vullen over de beste plek voor een knip in de Batauweg. Fietsersbond Nieuwegein vindt een knip ter hoogte van de Nedereindseweg de beste keuze. Want die is het meest effectief èn zorgt dat fietsers ‘in de luwte van de knip’ de Batauweg veilig kunnen oversteken. Lees er meer over op onze website en vul de enquête in!

FIetsersbond: knip bij Nedereindseweg beste keuze
De gemeente Nieuwegein vraagt inwoners om een vragenlijst in te vullen over de beste plek voor een knip in de Batauweg. Fietsersbond Nieuwegein vindt een knip ter hoogte van de Nedereindseweg de beste keuze.

De gemeente Nieuwegein heeft drie mogelijke locaties voor een knip in de Batauweg onderzocht: ter hoogte van winkelcentrum Muntplein, bij winkelcentrum Walnootgaarde en ter hoogte van de Nedereindseweg. Fietsersbond Nieuwegein kiest voor deze laatste variant. Naast de voordelen die de gemeente noemt (de grootste daling van het autoverkeer op de Batauweg en van sluipverkeer richting De Meern) zien we nog twee andere voordelen:

Ook in het weekend paal omhoog
De gemeente stelt voor om de verzinkbare paal in het weekend naar beneden te laten. Dat begrijpen wij niet: mogen fietsers in het weekend niet veilig over de Batauweg rijden? Ook op zaterdag en zondag is het daar druk en wordt er veel te hard gereden. Dus hier staat de paal niet in de weg!

Vul de enquête in
De link naar de enquête is hier te vinden!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk