Katern

‘Fietsfoto van de week’

Linda Blankenstein, de drijvende kracht achter de Nieuwegeinse Doortrappen activiteiten en van Nieuwegein Fietst en Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertellen elke week met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat hen bezighoudt of treft. Deze kunt u wekelijks bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week over de Oldlympic Games in Nieuwegein.’ 

Linda: ‘Als ik tweemaal met m’n fietsbel bel, nou dan weet je ’t wel!” Als jij dit liedje kent, heb je de perfecte leeftijd voor de Oldlympic Games, 21 september in Merwestein. Doe je mee met mijn FietsFit oefeningen, dan krijg je deze fijne fietsbel. Of leef je uit bij bijvoorbeeld dansen of lijnvolleybal. In het Holland Healthy House geniet je van muziek, sprekers en een infomarkt. Geef je op via Caroline van der Helm, c.vanderhelm@merwestein.nl.’

Over de Oldlympic Games
Woensdag 21 september, tijdens de Nationale Sportweek in Nieuwegein, wordt de eerste Oldlympic Games in Nieuwegein georganiseerd! Iedereen vanaf 55 jaar kan proeven aan verschillende sport- en beweegactiviteiten met o.a. lijnvolleybal, fysio health check, fietsvaardigheid, interactieve beweegmuur, badminton, gymnastiek, koveni 55 fit, cognitieve fitness en dans. Caroline van der Helm, buurtsportcoach bij SportID Nieuwegein: ‘Het belooft een sportieve en gezellige ochtend te worden!’

Naast de bovenstaande actieve activiteiten is er ook het Holland Healthy House. Hier is de mogelijkheid om te luisteren naar een gezellige muziekband en verschillende sprekers. Ook kan je informatie ophalen over een gezonde leefstijl en een heerlijk kopje koffie of thee nuttigen.

Voor meer informatie en aanmelden kijk op de website van Mijn Sport ID of stuur een e-mail naar buurtsportcoach Caroline via c.vanderhelm@merwestein.nl.

Nationale Sportweek in Nieuwegein!
Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en sportief bewegen: dat is waar de NOC*NSF Nationale Sportweek van 16 tot en met 24 september 2022 om draait. Dit alles binnen het thema: sport doet iets met je. Kom ook de sport- en beweegactiviteiten uitproberen en ervaar het plezier van sport en bewegen! Bekijk hier het volledige programma en klik op de activiteit voor meer informatie en aanmelden.

Buurtsportcoaches
De buurtsportcoaches zorgen voor een brug tussen sport, zorg, welzijn en onderwijs. Zij helpen inwoners een passende sport– en/of beweegactiviteit te vinden en ze luisteren naar hun behoeften om programma’s te kunnen (door)ontwikkelen. Dit gebeurt uiteraard in samenwerking met partners in de wijken. Verder zorgen de buurtsportcoaches voor de begeleiding van de sport- en beweegprogramma’s en ontwikkelen ze daarbij een draaiboek. Zo kunnen de sport- en beweegactiviteiten in de wijken langdurig zelfstandig voortbestaan.

SportID Nieuwegein wil inwoners van Nieuwegein structureel in beweging krijgen. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we sport– en beweegactiviteiten in Nieuwegein, in opdracht van de gemeente en in samenwerking met partners. Alles op een ambitieuze, toonaangevende, servicegerichte, verbindende en duurzame manier. Maak kennis met onze buurtsportcoaches! Zij begeleiden de activiteiten en projecten die wij organiseren. Deze jonge sportprofessionals organiseren sportactiviteiten en evenementen in Nieuwegein, in samenwerking met sportverenigingen en sportaanbieders, kinderopvang, onderwijs, zorg, jeugdzorg en welzijn. Je komt ze dus overal tegen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk