‘Fietsfoto van de maand’

Clarion Wegerif van de Fietsersbond Nieuwegein, vertelt elke maand met één Nieuwegeinse fietsfoto met bijschrift wat haar bezighoudt of treft. Deze kunt u iedere maand bekijken op De Digitale Stad Nieuwegein. Deze week: ‘de knip komt er!’ aldus Clarion.

Clarion: ‘Begin september 2023 komt-ie er: de knip in de Batauweg ter hoogte van de Nedereindseweg. Dat betekent minder autoverkeer op de Batauweg, en dus meer ruimte voor fietsers. Die ruimte is hard nodig, want het Nieuwegeinse fietsnetwerk is er slecht aan toe. Toch noemt de gemeente datzelfde fietsnetwerk sterk. Het gebeurde tijdens een presentatie over de groei van onze stad. Hoe het zit? Dat leest u hier.’

Redactie
Op verscheidene plekken in de wijk Batau Noord wordt structureel te hard gereden. Met name op de Batauweg is de situatie verontrustend. Maar ook over de snelheden waarmee het verkeer op de Heemraadsweide rijdt is door omwonenden al jaren geklaagd.

Om de maximum snelheid in de wijk meer onder controle te houden waren er diverse ideeën. Eén daarvan was het aanbrengen van een ‘knip’ op de Batauweg. Deze belemmering komt nu ter hoogte van de Nedereindseweg. De Batauweg kent een hoge verkeersdruk. Door de knip op deze plek is de Batauweg niet meer geschikt voor doorgaand verkeer. Ook de bushaltes zijn inmiddels aangepast.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren