Fietsersbond protesteert met wortels tegen verkeersplan Nieuwegein

De Fietsersbond heeft vanochtend actie gevoerd bij de fietstunnel onder de Laagravenseweg in Nieuwegein. Dat deden ze door wortels uit te delen.

De provincie Utrecht, gemeente Nieuwegein en Laagraven Investment willen ter hoogte van de Hornbach een grote ontsluitingsweg met verkeerslichten, om zo de toegankelijkheid van het Liesboschterrein te verbeteren. Maar de Laagravenseweg is ook een hoofdfietsroute, waar dagelijks zo’n twee- tot drieduizend fietsers uit Houten en Nieuwegein gebruik van maken. Als de plannen voor de nieuwe kruising doorgaan, moeten zij straks extra wachten bij verkeerslichten. In de woorden van de Fietsersbond, ze zullen wortel schieten.

KNELPUNT
De Fietsersbond pleit voor een alternatief, zoals een verlenging van de bestaande tunnel of een speciale verkeersregelinstallatie. “Dat geeft minder oponthoud”, vertelt Clarion Wegerif van de Fietsersbond. “Voor de fietsers, maar ook voor de auto’s die straks naar het industrieterrein willen.”

“Wij vinden het op z’n zachts gezegd vreemd dat wegbeheerder provincie Utrecht, met haar ambitieuze plannen voor verdubbeling van het fietsverkeer in 2030, hier een knelpunt laat realiseren, in plaats van het te voorkomen.”

Foto: Robert-Jan Booij van RTV Utrecht

One thought on “Fietsersbond protesteert met wortels tegen verkeersplan Nieuwegein

  1. Marcel Peters

    20 jaar geleden was ik getuige van een dodelijk ongeval van een jongen van 18 die even snel met zijn fiets door rood overstak. Naar aanleiding van mede dit ongeval is die fietstunnel gebouwd een hele verbetering. zou schandalig zijn als deze weer verdwijnt

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren