Fietsen met de Waterliniefietsroutes, ook door Nieuwegein

Vanaf vandaag is het mogelijk om fietsroutes te fietsen langs de Nieuwe Hollandse Waterlinie met de app Routeplanner van de Fietsersbond. De vier nieuwe routes voeren langs historische objecten van de Waterlinie en geven een beeld van de werking van het watersysteem. Dat zorgde voor het onder water zetten (inunderen) van land én geeft een beeld van het hedendaagse waterbeheer.

Verleden en heden in één fietsroute
De drie waterschappen in het gebied van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het Waterliniemuseum hebben de vier Waterliniefietsroutes van de app op 7 juli voor het eerst in gebruik genomen. Fietsend langs dijken, sluizen, wielen en waterbergingen komen verleden en heden bij elkaar. Want veel van de historische waterobjecten van de linie zijn nog steeds in gebruik bij de waterschappen. Niet meer voor de verdediging van land tegen de vijand, maar voor het aan- en afvoeren of tegenhouden van water.

 

Bij de foto: De routeapp werd gelanceerd door Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), Amstel, Gooi en Vecht (AGV) en het Gelderse Waterschap Rivierenland. Gedeputeerde Mariëtte Pennarts nam de app namens de provincie Utrecht op symbolische wijze in ontvangst: “We willen natuurlijk dat zo veel mogelijk mensen dit bijzondere erfgoed kunnen beleven en de routeapp van de waterschappen biedt daarvoor weer nieuwe mogelijkheden; een digitale schatkaart voor iedereen die van ontdekkingsreizen houdt.”

App downloaden
De app met de nieuwe Waterliniefietsroutes is hier te downloaden. Omdat de routes onderdeel uitmaken van de Fietsersbond Routeplanner kan de app altijd de meest actuele route bieden, ook bij werkzaamheden of wijzigingen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren