Fietsen door historisch Jutphaas met dichter Ton de Gruijter

Oud Jutphaas organiseert op zondag 13 september aanstaande een historische fietstocht door Jutphaas. Deze rondleiding zal plaatsvinden onder leiding van schrijver en dichter Ton de Gruijter. Aan het begin van de Coronacrisis schreef Ton al in woord en beeld over zijn lievelingsplekjes in Nieuwegein op De Digitale Stad, zoals hier over het oude huis aan de Nedereindseweg. Dit en meer vindt u in Ton’s beeldverslag.

In de jaren dat Ton de Gruijter wekelijks schreef voor de krant ‘Ons Nieuwegein’ en later ‘Nieuwegein Dichtbij’ leerde hij de bijzondere plekken van Nieuwegein kennen. Ton gidst de deelnemers door het huidige Jutphaas en omstreken. Op verschillende locaties vertelt Ton, al dan niet in dichtvorm, wat hem raakte. Een bijzondere manier om de buurt te verkennen en nog gezond ook!

De fietstochten zullen in kleine groepjes van maximaal 5 volwassen deelnemers georganiseerd worden. De fietstocht duurt een uur en kost 5 euro per persoon. Kinderen tot 12 jaar mogen onder begeleiding gratis mee. Er zijn nog slechts enkele plaatsen beschikbaar. Als je mee wilt fietsen met deze bijzondere tocht, wacht dan niet te lang en stuur een bericht aan Marco Diekstra via 0645750529. Je ontvangt na opgave een starttijd en een Tikkie om de betaling te voldoen. Na betaling is je deelname definitief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk