Katern

Fietsdag voor senioren op 13 en 21 september

Voor alle zestigplussers die graag fietsen, organiseert gemeente Nieuwegein ook dit jaar weer gratis Doortrappen fietsdagen vol tips voor langer fietsplezier. Kom op 13 of 21 september ook naar deze gezellige dag die in het teken staat van veiliger en comfortabeler samen blijven fietsen. Op het programma staan onder andere een handige fietscheck, mooie fietstocht, interessante verkeersquiz en een uitdagend fietsparcours.

Hoe ziet de dag eruit?
’s Ochtends praat u op de Gemeentewerf samen met de andere deelnemers en fietsdocenten over veilig fietsen, kunt u uw fiets laten checken en spelen we een verkeersquiz. Ook kunt u een fietsparcours afleggen en diverse fietsen uitproberen. ’s Middags lunchen we op de Museumwerf, wordt u FietsFit en fietst u samen een mooie fietsroute. U krijgt handige fietstips en hoort alles over fietsactiviteiten voor senioren in Nieuwegein.

21 september aangepast programma
Op 21 september bieden we een aangepast programma in verband met de seniorendag van de Nationale Sportweek. U kunt dan ’s middags kiezen voor deelname aan de gezamenlijke fietstocht óf voor deelname aan Route 55. Dit is een wandelroute door Park Oudegein met onderweg diverse (beweeg)activiteiten.

Coronaproof
Uiteraard houden we rekening met de geldende coronarichtlijnen. Dat betekent dat u thuisblijft bij klachten en dat we anderhalve meter afstand houden. Veel activiteiten vinden buiten plaats en we houden de groep klein (maximaal 25 deelnemers). Bij veel belangstelling plannen we een derde dag in.

Aanmelden
De fietsdag wordt u aangeboden door gemeente Nieuwegein en Doortrappen en georganiseerd door Nieuwegein fietst!. De fietsdagen zijn op maandag 13 en dinsdag 21 september, van 10.00 tot 16.00 op de Gemeentewerf. Deelname is gratis voor Nieuwegeinse senioren en is inclusief koffie/ thee en lunch. Kijk voor meer informatie op deze website. Meldt u snel aan via fietsdocent Frans Lueb: 06 422 789 90, f.lueb@casema.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren