Katern

Extra fietsdag ’met plezier langer samen fietsen’ ingepland

Voor alle zestigplussers die graag fietsen, organiseert gemeente Nieuwegein weer gratis fietsdagen vol tips voor langer fietsplezier. Kom op 17 of 21 september (de fietsdag op 3 september is al geweest) ook naar deze dag die in het teken staat van prettiger, veiliger en comfortabeler samen blijven fietsen. De activiteiten zijn zoveel mogelijk buiten, rekening houdend met 1,5 meter afstand en met een beperkt aantal deelnemers.

Hoe ziet de dag eruit?
’s Ochtends praat u in en rond het Stadshuis samen met de andere deelnemers en fietsdocenten over fietsen, wordt u FietsFit, kunt u uw fiets laten checken en fietst u met de groep het eerste deel van de Nieuwe Hollandse Waterlinieroute (20km). Onderweg krijgt u handige fietstips. ’s Middags stopt u op de Museumwerf voor de lunch en kunt u op de Gemeentewerf een fietsparcours afleggen en fietsen uitproberen. Het vervolg van de fietstocht leidt u terug naar het Stadshuis waar we de dag afsluiten. Op 21 september kunt u het fietsmiddagprogramma ook inwisselen voor deelname aan Route 55 van de Nationale Sportweek.

Coronaproof
Tijdens de fietsdag houden we ons aan de RIVM richtlijnen. Dat betekent dat u thuisblijft bij klachten en dat we anderhalve meter afstand houden. U hoort ook hoe u zo Coronaproof mogelijk samen kunt fietsen. Waar mogelijk vinden de activiteiten buiten plaats en we houden de groep klein. Bij veel belangstelling plannen we een derde dag in.

Aanmelden
De fietsdagen zijn op donderdag 17 en maandag 21 september, van 10.00 tot 16.00 op diverse locaties. Meld u aan via fietsersbond.nl/senioren of via fietsdocent Frans Lueb: 06 422 789 90, f.lueb@fietsersbond.nl. U kunt zich opgeven voor de hele fietsdag, maar ook voor alleen het ochtend- of middagprogramma.

De gemeente Nieuwegein biedt u deze fietsdag gratis aan in samenwerking met de Fietsersbond, Nieuwegein fietst! en Doortrappen. Kijk voor meer informatie op deze website.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren