Festival Lentekriebels op 20 mei 2017 in Hoog Zandveld

Wijkplatform Hoogzandveld, Zandveld & Lekboulevard organiseert op 20 mei 2017 het festival Lentekriebels, een festival vóór én dóór bewoners. Er wordt nauw samengewerkt met MOvactor (partner voor welzijn en maatschappelijke ondersteuning in Nieuwegein) en de gemeente Nieuwegein (wijkcoördinator). Het festival begint om 11.00 uur en duurt tot 16.30 uur. Vanaf vandaag loopt er een crowdfundactie voor het festival. Inmiddels is er al € 1.905,00 opgehaald.

Het festival is een ontmoetingsplaats voor de bewoners van de wijken. Bezoekers kunnen kennismaken met talenten met een binding met Nieuwegein, die op vrijwillige basis optreden op het podium: muzikale singer-songwriter, duo, groepen, er is showballet, a capella zang, streetdance en ‘verhalende dans.’ Ook zijn verhalenvertellers/uitbeelders, er is een demo ‘fractals maken’ (computerkunst: soort van digitale borduurwerken). Bezoekers zullen zich vermaken en verbazen, verrast worden door wat Nieuwegein in huis heeft!

De bezoekers zullen ook verleid worden mee te doen. Zo zijn er knuffeldieren voor de kleinsten, jeu de boules, vossenjacht, hut bouwen (m.m.v. Jeugdland), een kleurkraam, fotoshoot, etc.

Het podium wordt geplaatst op het plein van het winkelcentrum. Er is een ervaren dagpresentator. De dagpresentator zal niet alleen talenten op het podium aankondigen en wijzen op de verleidingen, hij zal ook de bezoekers vermaken met magie. Deze verleidingen vinden plaats op het naastgelegen grasveld en in Buurtplein Zuid.

Bij de kraam van het wijkplatform kunnen bezoekers in gesprek gaan over de Proevtuin in het Natuurkartier en over succesvolle bewonersinitiatieven in de wijken. Er lopen een wortel en een aardbei over het terrein met een versnapering en een boodschap.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren