Festival ‘City made by you’ goed bezocht

Vandaag vond in de binnenstad van Nieuwegein het festival ‘City made by you’ plaats. De gemeente gaat verder met het vernieuwen van City Nieuwegein tot een levendige, aantrekkelijke en duurzame binnenstad voor bewoners, bedrijven en bezoekers. De bezoekers konden al een ‘preview’ krijgen van wat er staat te gebeuren in de binnenstad van Nieuwegein. Onze reporters Frans Evers en Jos van Vogelpoel waren vandaag aanwezig om een reportage te maken, deze ziet u hierboven.

Provincie Utrecht wil de wijzigingen in het tramsysteem en de nieuwe eisen voor het busstation aangrijpen om van tramhalte Nieuwegein-City (Centrum) een modern regionaal OV-knooppunt te maken. Deze twee ontwikkelingen versterken elkaar en bieden kansen voor een kwaliteitsimpuls in City.

Regionaal OV-knooppunt
De gemeente Nieuwegein en de provincie onderzoeken hoe in City een volwaardig regionaal OV-knooppunt te realiseren is. Een aangenaam aankomst-, overstap- en vertrekpunt met een levendig plein voor bewoners en bezoekers van City Nieuwegein. ‘Hiervoor zijn natuurlijk méér werkzaamheden nodig dan alleen het verlengen en verlagen van de tramperrons. Ook de aanleg van een nieuw busstation, het verbeteren van voetgangers- en fietsverbindingen en het verleggen van de trambaan worden meegenomen’ aldus de gemeente.

Besluit
Na de zomer wordt besloten over het beschikbaar stellen van het benodigde geld. Bij een positief besluit van provincie én gemeente is de weg vrij om samen een kwalitatief hoogwaardig OV-knooppunt te realiseren.

Virtual reality
Via een virtual realitybril konden de bezoekers vandaag alvast een kijkje nemen en in het gebied rondwandelen.

Onze fotograaf Wouter Haring maakte onderstaande foto’s van het festival ‘City made by you.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren