Fenniek Jager van het Ubbo Emmius wint voorleeswedstrijd Read2Me!

Fenniek Jager van het Ubbo Emmius uit Winschoten heeft zaterdag 13 mei de landelijke voorleeswedstrijd Read2Me! gewonnen. Na een spannende finale in theater De Kom in Nieuwegein mocht ze zich Brugklas Voorleeskampioen 2017 noemen.

Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers en werd dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. De afgelopen maanden hebben meer dan 1.000 brugklassers het tegen elkaar opgenomen tijdens lokale, regionale en provinciale voorrondes. De elf overgebleven provinciale voorleeskampioenen gingen op zaterdag 13 mei met elkaar de strijd aan in Theater De Kom in Nieuwegein.

Fenniek Jager uit Winschoten wist met het boek ‘Als slavin geboren’ van Marian Hoefnagel de jury te overtuigen van haar voorlees talent. De vakjury bestond dit jaar uit schrijfster Maren Stoffels, YouTuber Rijk Hofman en Juan Khalaf, beste bibliothecaris van Nederland 2016. De publieksprijs ging naar Ivy Tellier van het Maerlant-Lyceum in Den Haag.

Read2Me!
Read2Me! is dé voorleeswedstrijd voor brugklassers van alle schooltypen. Met de wedstrijd laat Stichting Lezen en de Bibliotheek zien dat lezen niet alleen belangrijk, maar ook heel leuk is. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door het programma Kunst van Lezen.

Fenniek Jager met haar prijs

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk