Feestelijke opening bouwspeeltuin Bouwgein

Onder grote belangstelling heeft burgemeester Cor de Vos vanochtend rond 11.15 uur de vernieuwde en voor de gelegenheid feestelijk versierde bouwspeeltuin Bouwgein geopend. Samen met Jelle Koot, zoon van voorzitter Martin Koot, verrichtte de burgemeester de eigenlijke openingshandeling. Met een forse duw zond hij Jelle, die op het stoeltje van de kabelbaan zat, richting een papieren spandoek met daarop het logo van de bouwspeeltuin. Op het moment dat Jelle door het logo heen scheurde was de speeltuin officieel geopend. Klik hier voor de video.Vlak daarvoor had burgemeester de Vos in een korte toespraak het belang van de bouwspeeltuin al aangegeven. Niet alleen op sociaal gebied, maar zeker ook om kinderen zich meer te laten bewegen. Volgens de burgervader is overgewicht bij kinderen een steeds groter wordend probleem en zijn voorzieningen zoals de bouwspeeltuin van grote waarde. Verder noemde hij de vernieuwde bouwspeeltuin een geweldig voorbeeld van de zelfwerkzaamheid van Nieuwegeinse burgers.
Voorzitter Martin Koot nam daarna globaal de afgelopen vier jaar door, vanaf het moment dat de gemeente besloot de geldkraan naar de bouwspeeltuin dicht te draaien tot het moment vandaag, dat de officiële opening van dit grootse project plaats zou gaan vinden. Nogmaals bedankte hij alle vrijwilligers, bedrijven, fondsen en sponsoren die dit mogelijk maakten. Hij merkte op dat het contact met de gemeente niet altijd makkelijk verliep, maar dat hij er wel altijd de wil zag "om er iets van te maken".
Als vertegenwoordiger van alle sponsoren gaf een woordvoerder van de Rabobank aan groot respect te hebben voor wat hier door alle betrokkenen mogelijk was gemaakt. Na de openingshandeling stond de speeltuin ter beschikking van de vele toegestroomde kinderen. De ouders en andere belangstellenden konden een hapje en drankje nuttigen op het terras of het nieuwe gebouw van binnen bekijken. Op het huttenbouwterrein, dat al ruim een half jaar eerder door de kinderen in gebruik was genomen, had het 2Come!Maatjesproject een spellencircuit georganiseerd. Op het prachtig vormgegeven voorterrein konden de kinderen zich uitleven op een groot spring- en speelkussen, terwijl een jonge goochelaar een spannende show verzorgde. Gelukkig werkte het weer vandaag mee, zodat van een zeer geslaagde opening gesproken kan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk