Feestelijke jaarafsluiting vrijwilligers BuitenWijs

Woensdag 21 december jl. kwamen de vrijwilligers van BuitenWijsgemeenten bij elkaar om gezamenlijk het jaar af te sluiten. Zij hebben een prachtige wandeling gemaakt in het natuurgebied de Hoge Landen onder leiding van IVN gids Carin Laarman en Vogelwachtgids Luc de Bruijn.

Deze bijeenkomst is een initiatief van BuitenWijs en het MEC Nieuwegein om alle vrijwilligers te bedanken. Zij kregen naast de wandeling en een cadeau ook een overheerlijke lunch aangeboden. Tijdens deze bijeenkomst hebben de vrijwilligers met elkaar kunnen bijpraten en ideeën uitwisselen. Want naast het leuke en boeiende vrijwilligerswerk zijn de sociale contacten ook belangrijk.

Meer kinderen worden wijs van het buiten
In het schooljaar 2015-2016 zijn er meer dan 150 lessen buiten gegeven voor kinderen van de basisscholen in Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Houten. Hierbij zijn de vrijwilligers van onschatbare waarde. Zij laten de kinderen samen met de ouders opdrachten uitvoeren die bij de lessen horen en vertellen uit hun eigen ervaring over de natuur.

Nieuwe vrijwilligers nodig
Wij hebben nieuwe vrijwilligers nodig voor het kunnen blijven organiseren van buitenlessen. Ook al zijn er al meer dan 40 vrijwilligers verbonden aan BuitenWijs, toch zijn er nog altijd meer aanvragen voor buitenlessen dan er gegeven kunnen worden. In alle vier de BuitenWijsgemeenten kunnen vrijwilligers zich aanmelden. Zij krijgen eerst een korte cursus, kunnen na een stageperioden beslissen of zij mee willen helpen.

BuitenWijs is het samenwerkingsverband van de gemeenten Nieuwegein, Houten, IJsselstein en Lopik op het gebied van natuur- en milieueducatie. BuitenWijs verzorgt voor alle basisscholen van de vier gemeenten lessen over natuur, duurzaamheid en gezondheid in én buiten de klas. Wilt u meer informatie over BuitenWijs of bent u geïnteresseerd in de leskisten? Neem dan contact op met BuitenWijs: (030) 605 55 14 of mail naar buitenwijs@nieuwegein.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren