Feest Maal 50 van Stichting Eet Mee groot succes

Het afgelopen weekend schoven bijna 200 inwoners van Nieuwegein bij elkaar aan tafel voor een gezellig Feest Maal 50-etentjes om te vieren dat Nieuwegein 50 jaar bestaat. Cross Culture en de Tussenvoorziening ontvingen gasten en op Buurtplein Doorslag nodigden alle wijkcoördinatoren bewoners van hun wijk uit aan tafel. Ook veel inwoners hadden zich aangemeld als eetadres. Van Vreeswijk tot Galecop, van Huis de Geer tot Doorslag, door heel Nieuwegein dekten inwoners hun tafel met vrolijke Feest Maal 50 placemats en kregen ze gasten te eten die ze nog niet eerder hadden ontmoet. Ook burgemeester Backhuijs en de wethouders Schouten en van Engelen waren van de partij.

Het weekend was een groot succes, zo blijkt uit de reacties van deelnemers: “Het was grandioos! Mijn mede-gasten hebben ons allemaal uitgenodigd voor een vervolg-etentje bij hen thuis!”, “Het was een geslaagde avond. Mijn gasten vonden het eten lekker en het was heel gezellig. Een van mijn gasten wilde wel elke week komen”, “Ik heb genoten en zou dit vaker willen doen. Zo leer je mensen kennen. Binnenkort ga ik weer afspreken met mijn gastvrouw” en “Het was één groot feest bij mijn gastvrouw. Waarschijnlijk het begin van een lange vriendschap!”

Wil jij ook nieuwe mensen leren kennen en samen eten?
Dat kan! Feest Maal 50 is helaas voorbij, maar je kunt via het Eet Mee platform het hele jaar door zelf matches maken voor gezellige etentjes. Je kunt je aanmelden als eetadres en een aantal gasten bij jou thuis ontvangen, of zelf ergens aanschuiven.

Voor iedereen voor wie samen eten thuis lastig is, om wat voor reden dan ook, organiseren we ook video-etentjes. Je kookt dan voor jezelf, zet je laptop of tablet op tafel en via een online unieke videolink van Eet Mee kun je alsnog gezellig kletsen tijdens het eten, ieder vanuit zijn of haar eigen huis. Onze video-etentjes zijn ook verrassend gezellig.

Ben je geïnteresseerd? Ga naar de website van de Stichting Eet Mee om de ervaringen van anderen te lezen of een account aan te maken. Je kunt meteen meedoen.

Over Stichting Eet Mee
Eet Mee is een platform voor mensen die graag anderen ontmoeten, houden van een goed gesprek en het leuk vinden om samen te eten. Al ruim twaalf jaar brengt Eet Mee mensen samen aan de keukentafel voor een goed gesprek. Zo ontstonden er in de regio Utrecht al meer dan 10.000 matches. Tijdens de etentjes loop je een verrassende mix van mensen tegen het lijf. Stellen, alleengaanden, ouderen, gezinnen, mensen die hier geboren en getogen zijn, mensen met een vluchtelingachtergrond. Juist deze mix zorgt voor boeiende en waardevolle gesprekken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren