FC Utrecht wint St. Antonius Beddenrace 2015

Zondag 13 september hebben 11 teams al racend met een bed gestreden en FC Utrecht mag zich de winnaar noemen van de St. Antonius Beddenrace 2015. Als tweede is geëindigd ROC Midden Nederland en als derde het Oosterlicht College. Met deze race heeft het St. Antonius Onderzoeksfonds ziekenhuis in Nieuwegein € 40.000,- weten op te halen. De cheque werd uitgereikt door een van de deelnemers aan de bestuursvoorzitter van het St. Antonius Onderzoeksfonds de heer Maarten Rook. Het geld komt ten goede aan onderzoek op het gebied van hart-, vaat- en longziekten en kanker. Een deel van de opbrengst wordt besteed aan het zogenoemde DETECT-onderzoek: (vaat)onderzoek naar slagaderlijke vernauwingen die bij veel mensen leiden tot ernstige loopklachten en soms zelfs tot amputaties.

Deelnemers aan de beddenrace waren bedrijven uit Utrecht en Nieuwegein: FC Utrecht, Oosterlicht College, ROC Midden Nederland, HLB Blömer accountants en adviseurs, Sport ID Nieuwegein, St. Antonius Ziekenhuis – Raad van Bestuur en afdeling Hart- en vaatziekten, TNT Innight, Vitras en MMBS Gevelvoegers. De teams moesten in totaal 10 km in estafettevorm met 5×2 koppels afleggen.

Het startschot werd gegeven door de burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein. De 11 teams startten bij de hoofdingang van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein (Doorslag) en raceten tot aan de Fakkelstede. Daar keerden de deelnemers en renden ze met het racebed weer terug. De winnaarsbeker werd uitgereikt door Douwe Biesma van het St. Antonius Ziekenhuis, waarna de cheque werd uitgereikt. Na afloop was er een gezellige BBQ voor alle deelnemers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren