FC Utrecht speler Sean Klaiber bezoekt oude basisschool in Nieuwegein

FC Utrecht middenvelder Sean Klaiber heeft maandagochtend zijn oude basisschool Lucas Galecop verblijd met een bezoek. Klaiber bezocht de school in het kader van een maatschappelijk project van de trotse nummer 4 uit de Eredivisie. Ook Karim Loukili was aanwezig.

De FC bezocht bij de start van de werkweek namelijk liefst 17 basisscholen in de provincie Utrecht in 12 verschillende gemeenten. Selectiespelers gaven op locatie gastlessen over gezonde leefstijl en financiële zelfredzaamheid, die in samenspraak met hoofdsponsor Zorg van de Zaak en maatschappelijk partner a.s.r. werden ontwikkeld. Aansluitend aan de gastlessen was er een kinderpersconferentie. De dag werd afgesloten met een beweegactiviteit.

Het scholenbezoek vormt de derde maatschappelijke rondgang van FC Utrecht in de provincie dit seizoen. Eerder bezocht de selectie van trainer Erik ten Hag verzorgtehuizen in de regio en ging het op bezoek op het werk van echte FC Utrecht-supporters. Eind april volgt nog een laatste maatschappelijk project: dan worden regionale amateurclubs aangedaan. De formule is succesvol. Uit onderzoek van de KNVB blijkt dat het maatschappelijk programma van FC Utrecht van alle Eredivisieclubs nagenoeg de meeste bekendheid geniet.

Amersfoort, de Bilt, Breukelen (gemeente Stichtse Vecht), Houten, Nieuwegein, Utrecht, Vianen, Werkhoven (gemeente Bunnik), Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist werden maandag aangedaan. #fcutrechtleert was maandagmorgen geruime tijd trending topic op Twitter

De FC Utrecht spelers voor de klas op de Lucas Galecop

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk