Familiefestival De tijdmachine in de bibliotheek

Hippe, lieve, stoere of zelfs wat ouderwetse opa’s en oma’s spelen de hoofdrol in veel leuke boeken en verhalen. Tijdens de Kinderboekenweek van 5 t/m 16 oktober met als thema ‘Oma’s en opa’s. Voor altijd jong!’ zet de bibliotheek daarom alle grootouders en kleinkinderen in het zonnetje!

Op familiefestival De Tijdmachine op 16 oktober (14.00 – 16.30 uur) beleven kinderen en hun (groot-)ouders samen allerlei leuke activiteiten van grootmoeders tijd tot 2020. Van een historische gymles tot een hippe DJ workshop, van Oud-Hollandse spelletjes tot een workshop robots bouwen. Bezoekers kunnen zich laten verrassen door de tijdmachine van de bibliotheek De tweede verdieping.

Hoogtepunt van het festival is de opa- en omaquiz met schrijfster Annemarie Bon. Kinderen en hun oma’s en opa’s kunnen punten verdienen door allerlei gekke opdrachten te doen en samen een Avonturen-die-we-nog-willen-beleven-lijst op te stellen (Meedoen met een ander familielid of een vriend mag natuurlijk ook!). Het winnende duo krijgt een fantastisch prijzenpakket.

Als afsluiting van het festival is er een optreden van magician Ramana: de Voor-altijd-jong-show! Een voorstelling met magische acts die ervoor zorgen dat de aanwezige oma’s en opa’s nog lang jong blijven en veel avonturen met hun kleinkinderen kunnen beleven.

De toegang voor het festival is 5 euro voor jeugdleden en 3,50 euro voor (groot-)ouders. Nog voordeliger is een familiekaart: 12,50 euro voor vier personen. Kaartjes zijn te koop via de infobalie in de bibliotheek of kunnen worden gereserveerd via actie@detweedeverdieping.nu.

magicianramana

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk