Fair’s vertrekt uit het Stadshuis

Lunchroom Fair’s in het Stadshuis gaat sluiten en verhuist waarschijnlijk naar de Nieuwe Baten. Fair’s is een biologische en fairtrade lunchroom op de begane grond die tegelijkertijd dienst doet als reïntegratieproject. Fair’s wordt beheerd door MOvactor met het UWV en de gemeente als samenwerkingspartner. In een brief aan het college van B&W zegt GroenLinks groot voorstander te zijn van dergelijke duurzame activiteiten in de hal van het stadshuis en maakt zich dan ook zorgen over het sluiten van Fair’s.

Erna Kotkamp van GroenLinks: ‘Juist bij de opening van het Stadshuis is door alle directeuren van de stadshuisbewoners en de Kom een intentieverklaring getekend om het Stadshuis gezamenlijk zo levendig mogelijk te maken voor Nieuwegeinse inwoners. Hiertoe zouden gezamenlijke activiteiten georganiseerd worden waarvoor een programmateam werd gevormd. Dit alles onder de regie van de gemeente als hoofdbewoner. Het programmateam is echter maar één keer bij elkaar geweest, daarna nooit meer en van gezamenlijke activiteiten en een levendige stadshuishal is dan ook geen sprake. Hierdoor loopt Fair’s minder goed dan gehoopt en lijkt nu de dupe te worden van het niet slagen van deze samenwerking.’

De fractie van GroenLinks vindt dat Fair’s geen eerlijke kans heeft gekregen om tot een gezonde onderneming te kunnen groeien in de Stadshuishal. Gemiddeld genomen hebben dergelijke ondernemingen hier ongeveer 3 jaar nodig. Fair’s lijkt deze kans niet te hebben gekregen. De fractie heeft daarom vragen aan het college gesteld.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk