Extra controles op trambaan

De provincie Utrecht gaat meer tijd en aandacht besteden aan toezicht op de trambaan die van Utrecht via Nieuwegein naar IJsselstein loopt. Drie inspecteurs worden ingezet om controles uit te oefenen op het functioneren van de seinen, wissels, bovenleiding, overwegbeveiliging en andere kritieke onderdelen van het tramsysteem. De extra inzet van toezichthouders is vastgelegd in een contract met ingenieursbureau Arcadis dat op 2 mei is ondertekend.

De inspecteurs die door Arcadis worden geleverd zijn al langer werkzaam voor de Utrechtse tram en kennen de baan goed. Afgesproken is dat zij een forse uitbreiding krijgen van werktijd om hun inspectietaken goed uit te kunnen oefenen. In de praktijk zal het aantal uren voor toezichthoudende taken op en langs de trambaan ruimschoots verdubbelen.

VERDUBBELING TRACÉ MET KOMST UITHOFLIJN
Een belangrijke reden is de komst van de Uithoflijn, de nieuwe trambaan die vanaf 2018 door OV/Regiotram wordt beheerd en daarom vraagt om extra inzet van inspecteurs. De nieuwe tramlijn levert een verdubbeling op van het tracé voor de regionale Utrechtse tram. Uitbreiding van inspectie is ook nodig omdat de rail inspecteurs steeds vaker worden ingezet op analyse van storingen in het tramsysteem. Zij hebben als ogen en oren van de organisatie een belangrijke meerwaarde en zijn van bijzondere betekenis om snel op te treden bij het oplossen van technische problemen.

CONTRACT
Het nieuwe contract voor de inzet van de inspecteurs loopt tot april 2021 en kan verlengd worden met nog vier jaar. Namens de provincie tekende Gerrit Barmentlo, programmamanager asset management, het nieuwe contract. Namens Arcadis tekende Hanneke van Hengstum, directeur rail en openbaar vervoer, de overeenkomst.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk