Katern

Extra concentratie door een paddenstoel, aldus de Traditionele Chinese Geneeskunde

Op 22 augustus gaan de scholen in Nieuwegein weer van start. Zo komt er een einde aan de vakantieperiode. We gaan weer werken en/of studeren. Het echte leven begint. Nu de Corona besmettingen redelijk onder controle zijn, zullen de meeste ook weer ‘live’ les krijgen of naar kantoor reizen. Na het vele thuis zitten van afgelopen tijd kan dit best een omschakeling zijn. Hoe behoud je je concentratie en focus, ook in een drukke omgeving met meer prikkels?

Paddenstoelsupplementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde
Overgevlogen vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn hier de paddenstoelsupplementen. Supplementen van medicinale paddenstoelen die al eeuwen veelvuldig worden toegepast in Aziatische landen. De bekendste hierin is Lion’s Mane; de paddenstoel voor de cognitie. Lion’s Mane is een bijzonder paddenstoel om te zien. Het lijkt in de verste verte helemaal niet op de traditionele rode paddenstoel met witte stippen. Het heeft verschillende vormen en roomwitte tentakels die naar beneden hangen. Net zoals de manen van een leeuw, vandaar de naam.

Meer focus en concentratie dankzij Lion’s Mane
Maar het uiterlijk alleen maakt Lion’s Mane niet bijzonder, het is met name de inhoud wat hem zo bijzonder maakt. Deze paddenstoel heeft een krachtig palet aan werkzame stoffen. Dit maakt dat het een bijzondere uitwerking heeft op het lichaam en dan met name het zenuwstelsel en de hersenen. Lion’s Mane draagt namelijk bij aan de aanmaak van zenuwcel groeifactoren (NGF). NGF is een onmisbaar eiwit in de hersenen. Zonder dit eiwit kunnen de hersencellen die verantwoordelijk zijn voor het verzenden van informatie naar elkaar hun taak niet volbrengen. Dit maakt dat Lion’s Mane de paddenstoel voor de cognitie is en je geheugen, focus en concentratie boost. Ideaal voor als je wat extra hulp tijdens de eerste weken na je vakantie kunt gebruiken.

Waar helpt Lion’s Mane nog meer bij?
Naast meer concentratie en focus kan Lion’s Mane ook op de volgende vlakken verlichting bieden:
• Angst en depressie
• Slaapstoornissen
• Een onrustig gevoel
• Dementie of geheugenproblemen
• Maag- en darmstoornissen
• Een goed werkende spijsvertering

N.B. Sta je onder behandeling van een arts? Raadpleeg dan voor de zekerheid altijd jouw arts voordat je medicinale paddenstoelen probeert.

De keuze uit capsules of poeder
Lion’s Mane is op dit moment beschikbaar in verschillende vormen. Je kunt het innemen in de vorm van poeder of capsules. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Poeder kun je bijvoorbeeld verwerken in baksels, je koffie of oplossen in een beetje water. Let wel: als je het poeder te heet maakt, kunnen sommige belangrijke stoffen verloren gaan. Neem jij Lion’s Mane echt vanwege de medicinale werking? Dan is het beste om de capsules te gebruiken. Dit is ook gelijk de makkelijkste optie om het in te nemen. Je neemt het in met een glas water en het is klaar.

Welke paddenstoel past bij mij?
We hebben in dit artikel natuurlijk maar één paddenstoel uitgelegd, maar in de Traditionele Chinese Geneeskunde zijn er nog veel meer met heilzame eigenschappen. Zo heb je bijvoorbeeld Chaga, Cordyceps, Maitake of Reishi. Om echt alles te weten te komen over de verschillende paddenstoelsupplementen, werking en toepassing heeft Pure Mushrooms een GRATIS paddenstoelengids gemaakt. Hierin krijg je antwoord op de volgende vragen:

• Welke paddenstoelen zijn er?
• Waar is welke paddenstoel goed voor?
Welke supplementen heb ik nodig?
• En zijn medicinale paddenstoelen veilig?

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren