Expositie SKIN-DEEP: ‘kunstenaars geven zich bloot’

Op vrijdag 30 januari wordt met een controverisële opening een boeiende expositie gestart van Joanne Durtler en Sasja Bork samen met gastexposanten Rien van den Brink en Jan Thomas. Om 20.30 uur kunt u in de Galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein getuige zijn van een wel zeer onthullende avond.

SKIN-DEEP: ‘De vrouw door de ogen van twee vrouwen en twee mannen’. Een boeiend vierluik van erotiek, humor, kwetsbaarheid en openhartigheid. Joanne Durtler (erotische schilderijen en tekeningen): ‘Erotiek is emotie. Emotie is magie. Magie komt tot leven in mijn werken: werken met mensen … meer dan skin-deep.’

Sasja Bork (olieverfschilderijen): ‘Beauty is only skin-deep’ zeggen de Engelsen. Schoonheid is oppervlakkig. Daarom schilder ik zelfportretten waarin ik onderhuids ga, want de ware kracht straalt van binnen uit: in emotie. En in de lef om die te tonen’.

Rien van den Brink (beelden van klei): ‘Mijn vrouwfiguren hebben enerzijds een sensuele, maar ook een vastberaden uitstraling. De huid is bewerkt met een patina, waardoor het brons lijkt’.

Jan Thomas (beelden van hardsteen): ‘In hardsteen werken is een passie. Een steeds terugkerend thema in mijn werk is het vrouwelijk lichaam. Alleen met beitel en hamer te werken geeft beperking: de steen wil zelf ook wat’.

De expositie is elke zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 17.00 uur te zien in de KCN Galerie aan de Kerkstraat 38 te Nieuwegein (Jutphaas). De expositie loopt t/m 21 maart 2004. Ook is het mogelijk op afspraak de expositie te bekijken. Bel dan 06-55153072 (Joanne) of 06-28254119 (Sasja).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk