Expositie ‘Samen Alleen’ in het KCN

Het is alweer drie jaar geleden dat Jenny van den Bor voor het laatst alleen in de galerie van Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) heeft geëxposeerd. Het is ook dit jaar niet de bedoeling geweest om alleen te exposeren; toch heeft ze de schouders er onder gezet om alleen een expositie samen te stellen. Vandaar dat de kunstenares de tentoonstelling de toepasselijke naam ‘Samen Alleen’ heeft meegegeven. De expositie is te zien van 7 t/m 22 oktober 2014 in het KCN.

Jenny laat zich vooral inspireren door muziek en theater; bijna altijd zingt zij bij het werk. Zij krijgt ideeën uit de wereld om haar heen. Daarom is haar werk ook heel divers. ‘Verdwaald of vinden’, ‘Dans bij maanlicht’, Toeverlaat’ en ‘ZoMaAr’ (zon-maan-aarde) zijn enige titels van haar werken.

Schilderen is voor haar een beetje mystiek; dat is altijd zo geweest. Het komt uit een andere wereld, een andere dimensie. Het wordt haar gegeven. Schilderen is er even niet zijn. Uit het niets iets halen, laag over laag en experimenteren met verschillende materialen en technieken. Dan komen er figuren tevoorschijn die zij dan verder uitwerkt. ‘Het’ wordt geboren. Later ziet zij wel wat ‘het’ voor haar betekent. Als het ware een verhaal.

Jenny schildert al bijna veertig jaar en heeft op diverse plekken opleidingen gevolgd, onder meer bij Artivaria in Utrecht, waar zij veel modellen tekent.

Op zaterdag 7 oktober om 16.00 uur zal de voorzitter van het KCN, de heer Henk Satijn, de expositie openen. De galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein is gevestigd aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas en is vrij toegankelijk op de zaterdag en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur.

Jenny van den Bor

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren