Expositie: ‘Retrospect’ in het KCN

Met een expositie onder de titel ‘Retrospect’ willen de leden van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein hun in april overleden erelid Nini Nagy eren. Van zaterdag 3 t/m zondag 18 november 2014 is een overzicht van het werk van deze Nieuwegeinse beeldend kunstenaar te zien in de galerie aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas. De galerie is geopend op zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Nini is geen onbekende in Nieuwegein en omgeving: velen hebben door haar kunst leren waarderen en vele cursisten heeft zij ‘de kunst’ mogen bijbrengen. Wat betreft haar werk, is zij het best te omschrijven als graficus. Zij heeft met vele, vaak opvallende technieken gewerkt, zoals linoleumsneden en droge-naaldetsen. Vaak bedrukt ze doeken, foto’s of eigen werk en brengt details aan met inkt. Ze heeft ook veel met collagetechnieken gewerkt.

Geboren in Rotterdam, heeft zij haar opleiding genoten bij Artibus in Utrecht en bij Isttván Szönyi Freishule Bildende Künste in Zebegény, Hongarije.

Zij is al vanaf de oprichting in 1991 lid geweest van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, het kunstenaarscollectief dat is gevestigd aan de Kerkstraat in Jutphaas. Als het schilderen haar moeilijk begint af te gaan, besluiten de leden haar begin 2017 te benoemen tot erelid, hetgeen gepaard is gegaan met de uitreiking van een prachtige oorkonde.

Op zaterdag 3 november om 16.00 uur zal de voorzitter van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Henk Satijn, deze bijzondere overzichtstentoonstelling openen. U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

Een werk van Nini Nagy

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!