Expositie op hooizolder Museum Warsenhoeck

Op de bovenverdieping van Museum Warsenhoeck, de ‘hooizolder’, vinden doorlopend exposities plaats van werken van kunstenaars uit Nieuwegein. Hierbij wordt veelvuldig samengewerkt met het Kunstenaars Atelier Nieuwegein (KAN), momenteel zijn er al werken te bewonderen van Bep Stolk en Nel Pijpker, beiden aangesloten bij het KAN. De tentoonstelling wordt nu uitgebreid met werken van Bernadette Thijssen en Alice van Zeijst, eveneens van KAN.

Bernadette Thijssen is begiftigd met een slechte oog/hand coördinatie, waardoor zij op school nooit hoger dan een 5 of genade 6je voor schrijven en tekenen haalde. Dat gold op de HBS ook voor lijntekenen. Wel was ze gefascineerd door kleuren. De keuze een jaar of 14 geleden om te gaan schilderen, kwam voor haarzelf ook als een verrassing.

Alice van Zeijst schildert al meer dan 30 jaar. In de afgelopen jaren heeft ze les gehad van verschillende docenten. Hierdoor heeft ze zich vele technieken eigen gemaakt: aquarelleren, werken met acrylverf en gemengde technieken, waarbij gebruik wordt gemaakt van verschillende soorten materialen door elkaar.

Museum Warsenhoeck, dat dit jaar haar 25-jarig bestaan viert, kunt u vinden in het Natuurkwartier van Park Oudegein, op het terrein van de kinderboerderij IJsselstee en nabij de Poldermolen Oudegein. Het museum is elke woensdag, zaterdag en zondag geopend van 14.00 tot 17.00 uur, de toegangsprijs bedraagt € 2,- (voor personen van 13 jaar en ouder).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk