Expositie Level5 in het atelier van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein

Het Kunstenaars Centrum Nieuwegein (KCN) houdt in de weekenden tot en met zondag 22 januari 2017 een unieke tentoonstelling van vijf fotografen: Carol Olerud, John Roeleven, Willem Wiersma, Ad Witte en Lia Hoogeveld. Het fotokwintet Level5 zijn enthousiaste fotografen met een zeer uiteenlopende interessen die in huiselijke kring regelmatig elkaars foto’s bespreken. Het kwintet bestaat al bijna 10 jaar en wil met hun 3e expositie weer naar buiten treden.

Carol Olerud fotografeert sinds haar 12e jaar, en nu laat ze foto’s zien genomen aan de Belgische kust. De bezigheden van mensen in hun omgeving en wat er omheen gebeurt zijn onderwerpen die Carol interessant vindt.

John Roeleven heeft zwart/wit foto’s gemaakt in de voormalige gevangenis op het Wolvenplein Utrecht; Hij maakte deze foto’s omdat hij moest denken aan de gevangen die vroeger op deze plek gevangen zaten, luchtten, recreëerden etc..

Willem Wiersma laat straatfotografie zien:  In binnen- en buitenland ben ik op zoek naar opvallende momenten die ik op straat tegenkom. Soms is dat overduidelijk zoals acrobatische toeren door tieners, of straatportretten van bijzondere mensen. Op andere momenten let ik vooral op lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen. Daarnaast fotografeer ik ‘normale’ situaties die opmerkelijk zijn door prachtig licht of een ongewone compositie.

Ad Witte zijn foto’s zijn genomen op en rondom de Kampina, een natuurterrein in Noord-Brabant. Ze varieren van ruime landschapsfoto’s tot macrofoto’s van dit prachtige gebied met heide, bossen en vennen.

Lia Hoogveld laat foto’s zien die een heel eigen sfeer ademen, soms met spiegelingen en of dubbelbeelden die een magische sfeer oproepen.

Het Kunstenaars Centrum Nieuwegein is gevestigd aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas en is open op de zaterdagen en zondagen van 14.00 uur tot 17.00 uur op 10,11,17,18 december 2016 en 7,8,14,15, 21 en 22 januari 2017. De entree is gratis.

poster-level-5_edited-1

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk