Expositie: ‘Kwestie van…..’ in KunstGein Podium

In KunstGein podium tonen kunstenaars Hennie van Ling, Monique Willemse hun schilderijen en Tanja de Rijk-van der Steen haar keramiek. Thema is; “Kwestie van…” De expositie is divers en zeker verrassend. De schilderijen met natuurrijke taferelen in tere tinten, het keramiek met voornamelijk turquoise kristalglazuur zijn een voorbode van de lente. De expositie is te zien van 9 maart t/m 9 april.

Monique Willemse – schilderijen
In haar vrije tijd mag zij graag schilderen. Ze heeft een eigen manier van schilderen, laag over laag brengt zij de verf op en laat zich elke weer verrassen door het resultaat. Het schilderen inspireert haar ook voor het maken van gedichten. Schilderen en schrijven is voor haar: zoeken, spelen, leren en kwellen maar vooral genieten. Op haar website kun je al haar creatieve activiteiten volgen. Heb jij zelf iets creatiefs gemaakt, dan ben je welkom dit op deze website te delen. Wellicht inspireer jij iemand anders met jouw creativiteit. Kunst verbindt, hoe mooi is dat!

Hennie van Ling – schilderijen
Als cadeau ontvangt hij op zijn 65ste een schildersezel, kwasten, verf en andere schildersbenodigdheden. Dit is voor hem de start van het schilderen in verschillende stijlen. In 2020 was zijn eerste expositie in KunstGein podium. Dit was een groot succes en daarna volgen er meer op kunstgebied, o.a. een kunstmarkt in Culemborg en het geven van workshops. Nu in 2022 in zijn werk voor de 2e keer te zien, hij heeft er zin in! Schilderen is voor hem een kwestie van……voldoening

Tanja de Rijk-van der Steen – keramiek
Kwestie van klassieke vormen met een hedendaagse twist. In haar jeugd maakt ze reizen naar Italië, Frankrijk, Spanje en Brazilië en daar wordt ze geraakt door de barokke kunststijl. Het inspireert haar, maar ook de reis die zij later maakt door het volgen van vele workshops in klei en de vele uren achter haar draaischijf. Haar passie ligt bij het creëren en het ontwikkelen van gedraaide vormen, soms handgevormde objecten in porselein- en steengoedklei. Met behulp van eigen ontwikkelde glazuren wordt het een eenheid, met soms symbolische waarden. Maar vindt ze het leuk om klein en fijn te werken met klei en maakt sieraden van klei en dichroic glas.

Haar atelier is gevestigd in Tienhoven bij Utrecht. Hier geeft zij met veel plezier lessen in draaien, workshops, Raku stoken en werkt in opdracht. Daarnaast exposeert zij regelmatig op diverse (keramiek)markten en exposities.

Workshop
Ook leuk; Het duo Monique Willemse en Hennie van Ling organiseert op dinsdagmiddag 22 maart, 13.00 – 16.00 uur een schilder workshop ‘Tweeluik.’’

Tijdens de expositie is er altijd een van de kunstenaars aanwezig die je graag meer kan vertellen over het werk dat jou boeit. Podium is open woe-, do-, vrij-, za. 12.00-16.00. Voor meer informatie kijk op onze site. Je vindt Podium in het atrium (begane grond) van Stadshuis Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Op de foto v.l.n.r: Tanja de Rijk, Hennie van Ling en Monique Willemse

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren