Expositie in het KCN: ‘Contrast in abstract’

Van 7 t/m 29 mei exposeren Mina Welleman en Wil Jongstra in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. Deze expositie is een combinatie van de vaak uitbundige schilderijen van Mina Welleman en de meer ingetogen schilderijen van Wil Jongstra. Harry ten Hove zal de expositie op zaterdag 7 mei om 16.00 openen. Het Kunstenaars Centrum Nieuwegein is gevestigd aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas en is geopend op de zaterdag en zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Mina Welleman is 6 jaar geleden begonnen met schilderen. Gewoon uit zichzelf. Liefde voor de kunst heeft zij altijd al gehad. Ze leest veel over kunst, bezoekt tentoonstellingen en bewondert de Cobra kunstenaars, zoals Willem de Kooning en de Deen Jorn. Mina ging zelf ook abstract schilderen. Haar schilderijen zijn kleurrijk en meestal uitbundig. Soms zit er een realistische twist in.

Wil Jongstra schildert al vanaf ongeveer 1990, maar de laatste 10 jaar fanatiek. Zij schildert eveneens abstract. Meestal niet met een vooropgezet plan, maar vanuit haar gevoel en laat zich daarbij leiden door wat er op het doek gebeurt. Het werk van Mina vooral uitbundig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk