Expositie: ‘happy art 2020!’

Het nieuwe jaar staat weer voor de deur en daarmee is ook een nieuwe expositie ‘happy art 2020’ in KunstGein Podium te bewonderen. Met natuurlijk weer heel veelzijdig kunstwerken. Mooi aanbod van divers keramiek werken en schilderijen in verschillende stijlen. Dit alles is te zien vanaf 2 januari tot 9 februari, vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken. Keramisten Loes den Otter, An Wolf en Jeanine Tulner, kunstschilders Hennie van Ling en Monique Willemse zijn verantwoordelijk voor de werken van deze expositie. Tijdens de expositie is een van de kunstenaars aanwezig, die je graag meer vertelt over het werk dat je boeit. De feestelijke opening van de expositie is op 4 januari om 15.00 uur.

Hennie van Ling (schilderijen)
In het verleden heeft hij al een keer kennis gemaakt met het schilderen, nu met pensioen heeft hij de draad weer met veel genoegen opgepakt. Na verschillende stijlen te hebben geprobeerd, gaat zijn voorkeur uit naar abstract. Kenmerkend voor zijn kunstwerken is het gebruik van felle kleuren.

Monique Willemse (schilderijen)
Voor haar is elke vorm van creativiteit een uiting van emotie. Ze schildert voornamelijk abstract. Na de drukte van alle dag terug naar eigen creativiteit. Zonder oordeel, zonder regels; gewoon doen en zien wat er van komt. De schilderijen bouwt zij laag na laag op. Een vergissing haalt ze weg en dat leidt regelmatig naar een mooier resultaat.

Kunst op recept
Kunst om te uiten
Kunst om te verwerken
Kunst zonder bepaalde reden
Zowel schilderen als schrijven is voor mij;
Zoeken, spelen, leren, kwellen, ervaren
maar vooral…… Genieten!!!

Loes den Otter (keramiek en schilderijen)
Geruime tijd is zij cursist bij Lea Wijnhoven en is vaak achter de draaischijf te vinden. De techniek is niet makkelijk, maar ze heeft er plezier in en als iets lukt, geeft dat voldoening. Daarnaast zijn er ook handgevormde objecten van haar te bewonderen. De raku-pinguïns en kip/haan zijn daarvan een prachtig voorbeeld.

Naast het werken met klei heeft Loes een passie voor schilderen met olieverf. Daarin wordt zij bijgestaan door Sasja Bork. Soms doet ze wel een jaar over een schilderij; Zij vindt het prima, het gaat om “het doen” en om de afbeelding zo nauwkeurig mogelijk op doek te krijgen. Zo zijn er o.a. een havengezicht (dieren)portretten en een Frans straatje van haar hand gekomen.

An Wolf (keramiek)
An is altijd creatief bezig geweest met tekenen en schilderen en volgt een aantal cursussen. Maar dan herinnert zij iets van vroeger, een paar keer in het jaar kwam er een pottenbakker op school, toen viel het kwartje. Via via ging zij op les bij Lea Wijnhoven (keramist).Dat is nu 32 jaar geleden en ze is nog steeds enthousiast.

Jeanine Tulner (keramiek)
Van jongs af aan is zij gefascineerd door alles wat groeit en bloeit. Dat is ook de reden dat zij jaren geleden haar carrière in de bloemsierkunst begon; haar grote passie. Naast het werken met bloemen tekent zij portretten van kinderen, dieren en maakt keramiek. De combinatie van werken met je handen en iets creëren geeft haar rust en positieve energie. Het is voor haar de balans tussen inspanning en ontspanning. Deze creatieve inspiratie ziet u terug in haar werk.

Podium is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 13.00 uur tot 17.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website van KunstGein Podium. U vindt Podium in het atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein.

Op de foto vlnr: Jeanine Tulner, Loes den Otter, An Wolf, Hennie van Ling en Monique Willemse.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren