Katern

Expositie familiejuweeltjes

In 2015 bestaat Museum Warsenhoeck 25 jaar. Ter gelegenheid van deze feestelijke gebeurtenis is het idee ontstaan een expositie in te richten met als titel “Familiejuweeltjes.” Iedereen heeft thuis wel iets wat waardevol is en vindt dat het in de familie bewaard moet blijven. Welke voorwerpen, foto’s en documenten blijven binnen de familie. Veelal hebben ze een emotionele waarde, maar kunnen ook een geschiedkundige of regionale waarde hebben. Geschiedenis is niet per definitie voorwerpen van vroeger. Gisteren is ook al geschiedenis, dus ook bij iedereen thuis.

Veel van deze familiejuweeltjes zijn tentoongesteld in ons museum met daarbij leuke en soms ontroerende verhalen. Zo zijn er onder andere te zien een kledingborsteltje, een beeldje van een schoenmaker, een pillendoosje tot een volledig Woordenboek der Nederlandsche Taal (1893). Bent u nieuwsgierig, kom naar het museum en geniet van deze mooie expositie, die te zien is van 25 januari t/m 19 april.

Tevens wordt op zondag 25 januari om 15.00 voor het eerst de presentatie “Een digitale reis door Nieuwegein” getoond en wordt tevens de expositie “Landschappen met stijl” op de Kunstzolder geopend, een tentoonstelling waarbij ook de schooljeugd in Nieuwegein is betrokken. Deze expositie is t/m 6 maart in het Museum te bezichtigen. Museum Warsenhoeck vindt u in het Natuurkwartier op het terrein van de Kinderboerderij, Geinoord 11 in Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk