Expositie: ‘Een kleurrijke wereld’

KunstGein start dit nieuwe jaar, nu het weer kan vanwege de versoepeling van de Corona-maatregelen, feestelijk met een werkelijk spectaculaire expositie vol kleurrijke schilderijen en met als kers op de taart kunstige bouwwerken gemaakt van Lego. De exposerende kunstenaars zijn; Jan Muller, Patti met schilderijen Gonneke Prak en Agnes van Es met Lego. De expositie duurt van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 maart aanstaande.

Lego is hot!
Afgelopen zomer won Gonneke Park een voorname bouwwedstrijd met Lego. Als prijs was haar werk “Story of a Friendly Dragon” 3 maanden lang te bewonderen in de Hermitage-tentoonstelling; Romanov’s in de ban van de ridders. En nu te zien in KunstGein podium.

Met haar beeldend werk wil zij verbeelding en fantasie oproepen. Lego, een van de media waar ze graag mee werkt, nodigt bij uitstek hiertoe uit. Het is mooi wanneer de verhalen van de toeschouwer en haar werk een verbinding met elkaar aangaan. Ze gaat hier graag over in gesprek. Naast eigen Lego-werk zijn er ook een aantal werken wat zij samen met haar Lego-duo Agnes van Es heeft gemaakt te zien.

Workshops
Ook leuk om te doen: Gonneke Prak organiseert op zaterdag 19 februari en woensdag 2 maart workshops ‘stop-motion filmpjes maken met Lego.’

Agnes van Es
In haar werk als erfgoedprofessional vindt van Es het belangrijk dat mensen altijd blijven ontdekken. Ontdekken kan op zoveel verschillende manieren. Of je nu je eigen wereld of die van iemand anders wilt gaan ontdekken. Met Lego kun je elke wereld bouwen door je eigen fantasie te gebruiken. Maar vergeet niet zo af en toe om Lego de echte wereld te laten ontdekken!

Schilderijen mix media
Pattie is een autodidact kunstenaar. Zijn grote, vaak chaotische werken springen meteen in het oog met kleurrijke karakters en wilde teksten op het doek. Maar wie verder kijkt dan de bonte verzameling personages en de moeite neemt de cryptische teksten te ontrafelen wordt getrakteerd op een kijkje in de ziel. Kunstenaar Pattie werkt voornamelijk met acryl en spuitbus.

Door zijn werk als ontwerper in de reclamewereld had Jan Muller al oog voor vormgeving. Zo begon  hij zes jaar geleden met het naschilderen van foto’s, intussen heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Met zijn treffende schilderijen brengt hij het landschap en bewoners tot leven. In zijn werk valt veel te ontdekken, fascinerend, kleurrijk, verrassend perspectief en heel veel fantasie. Maar wat vooral opvalt in zijn werk is humor.

Tijdens de expositie is er altijd één van de kunstenaars aanwezig die u graag meer kan vertellen over het werk dat u boeit. KunstGein Podium is open op de woensdag, donderdag, vrijdag en de zaterdag van 12.00 uur tot 16.00 uur. Voor meer informatie kijk op de website van KunstGein. U vindt KunstGein Podium in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis in de binnenstad van Nieuwegein. Vergeet niet ook de etalage aan de Raadstede 75 (voorheen Manschot) te bekijken.

Op de foto vlnr: Agnes van Es, Gonneke Prak, Pattie en Jan Muller

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren