Expositie ‘Dari Bunga Sampai Bintang’ in KCN

Van 5 t/m 27 september 2015 exposeren Jenny van den Bor en Joe Etty in het Kunstenaars Centrum Nieuwegein. De galerie van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein aan de Kerkstraat 38 in Jutphaas is vrij toegankelijk op zater- en zondagen van 14.00 tot 17.00 uur. Zij hebben elkaar twee jaar geleden leren kennen in het atrium van het Stadshuis tijdens de Atelierroute 2013. Toen hebben zij niet kunnen bevroeden dat zij ooit nog eens samen zouden exposeren.

Op uitnodiging van Joe exposeren zij samen. Zij hebben hun expositie de naam ‘Dari Bunga Sampai Bintang’ meegegeven, hetgeen Maleis is voor ‘Van bloem tot ster’. Met deze titel willen beide exposanten duidelijk maken, dat zij niet alleen om zich heen kijken, maar ook naar boven; zij kijken met in hun werken niet alleen naar de aarde, maar van daaraf ook naar het heelal.

De voorzitter van het Kunstenaars Centrum Nieuwegein, Henk Satijn, zal de expositie openen op zaterdag 5 september om vier uur ’s-middags. U bent dan van harte uitgenodigd.

Jenny van den Bor is een intuïtief kunstenaar: zij schildert vanuit het gevoel, het onderbewuste, meestal met heel veel dunne laagjes verf over elkaar. Dit is in veel van haar werken terug te vinden. Schilderen is voor haar er even niet zijn. Uit het niets iets halen, laag over laag en experimenteren met verschillende materialen en technieken. Dan komen er figuren tevoorschijn die zij dan verder uitwerkt. ‘Het’ wordt geboren. Later ziet zij wel wat ‘het’ voor haar betekent. Als het ware een verhaal. Jenny laat zich vooral inspireren door muziek en theater; bijna altijd zingt zij bij het werk. Zij krijgt ideeën uit de wereld om haar heen. Schilderen is voor haar een beetje mystiek; dat is altijd zo geweest. Het komt uit een andere wereld, een andere dimensie. Het wordt haar gegeven.

Joe Etty is een veelzijdig kunstenaar. Hij schildert al sinds zijn jonge jaren; niet alleen landschappen, huizen, boerderijen en bloemen, maar ook portretten. Hij heeft in de loop der jaren zich een groot aantal technieken eigen gemaakt. Hij varieert ook met abstracte schilderijen en sculpturen. De laatste tijd heeft hij zich toegelegd op creaties met lichtgewicht cement. Zijn afkomst blijkt wel uit de naam van de expositie: Joe is geboren in Indonesië en woont alweer meer dan 34 jaren in Nieuwegein. Zijn chef d’oeuvre ‘Oost-Indische Kers’ (4½ bij 2 meter) is nog steeds te bewonderen in het atrium van het Stadshuis, de plek waar hij Jenny heeft ontmoet. Hij put zijn inspiratie uit schilders als Monet en Van Gogh.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren