Explosie bij flatwoning in Nieuwegein, politie zoekt getuigen

Bewoners van een flat aan het Nypelsplantsoen in de wijk Jutphaas/Wijkersloot in Nieuwegein werden begin dit jaar opgeschrikt door een explosie. Het incident vond plaats rond 03.00 uur in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 januari. Bij één van de woningen op de eerste verdieping van het flatgebouw ontplofte een explosief, met flinke schade tot gevolg. Het gaat om een woning in de flat die op de nominatie staat om gesloopt te worden.

Het is al even geleden, maar de politie is op zoek naar eventuele getuigen. De vermoedelijke dader is alleen van de achterkant te zien.

Harde knal
De bewoonster van de getroffen woning lag op dat moment in bed en hoorde rond 03:00 uur een harde knal, gevolgd door glasgerinkel. De verdachte wist via het portiek de flat binnen te komen en rende na de explosie direct weer naar buiten. De voordeur van de woning was door de kracht van de explosie opengesprongen en er was een flink gat in de deur ontstaan. Ook het keukenraam naast de voordeur was eruit geblazen, wat resulteerde in een aanzienlijke ravage.

explosie nypelsplantzoen

Signalement
– tenger/normaal postuur
– donkere kleding
– donkere schoenen
– lichtkleurige handschoenen

Tips
Weet je wie dit is? Of heb je andere informatie over de explosie bij het flatgebouw aan het Nypelsplantsoen? Twijfel niet en bel de tiplijn: 0800 – 6070. Anoniem een tip doorgeven kan door te bellen met 0800 – 7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk