Explosie bij flat aan het Nijpelsplantsoen

Bij een flat aan het Nijpelsplantsoen in de wijk Jutphaas/Wijkersloot in de binnenstad van Nieuwegein is vannacht een explosie geweest. Door de klap werden een deur en een ruit van een woning op de eerste verdieping beschadigd, meldt de politie. Er vielen geen gewonden. Het gaat om een woning in de flat die op de nominatie staat om gesloopt te worden.

De politie is een onderzoek gestart en is onder meer op zoek naar camerabeelden. De explosie was rond 03.00 uur. Er is nog niemand aangehouden. Team Explosieven Verkenning Oost werd opgeroepen om de situatie te verkennen. De politie kan nog niet zeggen met welk materiaal de deur werd opgeblazen. De politie heeft het onderzoek nog niet afgerond en hoopt binnenkort meer bekend te kunnen maken. Of de explosie een verband heeft met het criminele circuit, weet de politie ook niet.

Getuigen
De politie komt graag in contact met mensen die meer over het voorval hebben gezien of die er meer over weten. Contact opnemen kan via 0900-8844 of of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk