Exeter Property Group en Heembouw bouwen 28.000 m2 distributiecentrum op Het Klooster

Opnieuw kiest een partij voor ontwikkeling op bedrijvenpark Het Klooster in Nieuwegein. Exeter Property Group tekende vanmiddag voor een kavel van 37.580 m2. De investeerder realiseert een distributiecentrum van 28.000 m2. Exeter gaat het gebouw langdurig verhuren. Gesprekken met geïnteresseerde huurpartijen zijn al gaande. Heembouw start eind van het jaar met de bouw.

Wethouder Johan Gadella van Economische Zaken: ‘Met de realisatie van dit bedrijfspand komt er weer een toonaangevend distributiecentrum op Het Klooster. PostNL, DHL/Prologis en Somerset Capital Partners kozen recent voor Het Klooster. Het Klooster-Zuid heeft kort na de oplevering nu al een tweede grote grondtransactie. Hiermee verstevigen we de nummer 1 toppositie als nationale distributie hotspot.’

Directeur Roniek Bannink van Exeter Property Group: ‘Deze acquisitie is in lijn met onze strategie om buiten directe acquisities ook moderne logistiek in core locaties in Europa te ontwikkelen. Nieuwegein is daarbij een uitstekende aanvulling op onze Nederlandse portefeuille die wij in de komende jaren ook verder willen uitbreiden.’

Logistieke hotspot
Het logistieke beschikbare aanbod krimpt, maar de marktvraag is groot. Dat is de reden om op Het Klooster ook te starten met ontwikkelingen voor de marktvraag.  De directe beschikbaarheid van het pand is voor de hurende partij (logistieke dienstverleners) doorslaggevend. De toenemende vraag naar grotere distributiecentra en de afnemende beschikbare grond zorgt er ook voor dat er nieuwe (nationale) logistieke hotspots ontstaan. Nieuwegein profiteert van deze trend, blijkt uit onderzoek van makelaarsorganisatie Colliers International.

Nieuwegein Gemeente Nieuwegein. Wethouder Johan Gadella en de kopers van logistiek pand op het Klooster 24-05-2017

Op de foto v.l.n.r.: Robert Dolieslager van Heembouw, Roniek Bannik van Exeter Property Group, Rolf Verdel van Heembouw, wethouder Johan Gadella van gemeente Nieuwegein en Marcel Hoekstra van Industrial Real Estate Partners.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk