Katern

Excursie: Paddestoelen bij kasteel Nijenrode

Op zondag 13 oktober houdt het IVN, vereniging voor natuur- en milieu-educatie, een paddestoelen-excursie. Onder leiding van natuurgidsen wordt een wandeling gemaakt in het park van kasteel Nijenrode bij Breukelen. Het vertrek is om 13.00 uur bij de parkeerplaats van ‘t Geintje aan de Parkhout in Nieuwegein.

Iedereen is welkom, vooraf aanmelden is niet nodig. De toegang tot het kasteelterrein kost € 1,50 per persoon. Verdere informatie is te verkrijgen bij Eveline Zijderveld, tel. (030) 63 77 451.

Normaal gesproken is het kasteelpark van Nijenrode gesloten voor het publiek, maar in de herfst krijgt het IVN de gelegenheid er excursies te houden. Het is een prachtig park met romantische waterpartijen, lange bomenlanen en een keurig aangelegde rozentuin. Bovendien is het bijzonder rijk aan paddestoelen, in zeer uiteenlopende vormen en kleuren. Tijdens de wandeling zullen de gidsen vertellen over de nuttige rol die paddestoelen in de natuur vervullen, bijvoorbeeld hoe paddestoelen in staat zijn een oude boom op te ruimen. Ook andere aspecten komen aan bod; zo horen de smakelijke namen honingzwam en biefstukzwam bij parasiterende soorten.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk