Evert van Linge nieuwe wethouder

Donderdagavond 19 juli heeft de gemeenteraad van Nieuwegein het door de VVD voorgedragen raadslid E. (Evert) D. van Linge gekozen tot wethouder. Evert van Linge volgt hiermee zijn partijgenoot Kees de Bruin op, die met ingang van 16 juli benoemd is tot burgemeester van Papendrecht.

Het college van B & W heeft zich op vrijdag 20 juli gebogen over de portefeuilleverdeling. Evert van Linge neemt het grootste deel van de portefeuille van Kees de Bruin over (Ruimtelijke ordening en Volkshuisvesting). Alleen het onderdeel Economische zaken wordt overgenomen door wethouder Herman Idema. Evert van Linge zal ook namens het college optreden als coördinerend wethouder voor het project Binnenstad.

Een en ander heeft consequenties voor het functioneren van twee raadscommissies. De onderwerpen die te maken hebben met Economische zaken zullen voortaan aan de orde zijn in de raadscommissie FRA. De namen van de raadscommissies FRA en REV blijven overigens ongewijzigd.

Naar aanleiding van de benoeming van de nieuwe wethouder is ook de volgorde van het loco-burgemeesterschap opnieuw bepaald: Riet van der Nat, Margreet Steenhuisen-Kuipers, Herman Idema, Bert Lubbinge en Evert van Linge.

Voor wat betreft de waarneming in verband met afwezigheid is afgesproken dat Bert Lubbinge zonodig Evert van Linge vervangt en dat Evert van Linge in voorkomende gevallen Herman Idema zal waarnemen.

Evert van Linge (51) woont vanaf 1986 in Nieuwegein en is sinds die tijd actief geweest in diverse bestuurlijke functies binnen de VVD, zowel lokaal als regionaal en hij is ruim drie jaar raadslid in Nieuwegein. Hij is afgestudeerd in de bedrijfskunde.

De afgelopen 15 jaar heeft Van Linge, tot aan zijn benoeming als wethouder, verschillende functies vervuld binnen AMEV en Fortis. Zijn laatste functie was projectmanager bij Fortis. Veel van zijn projecten hadden betrekking op veranderingsprojecten. Ook is Evert van Linge gedurende de laatste 10 jaar lid van de Ondernemingsraad van Fortis en afgevaardigde in de centrale en Europese Ondernemingsraad.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren


%d bloggers liken dit: