Evenementen in Nieuwegein vrijgesteld van Precariobelasting

Begin verleden jaar heeft de Verenigde Senioren Partij (VSP) een motie ingediend om te onderzoeken of het haalbaar is dat vrijwilligersorganisaties in Nieuwegein, die activiteiten organiseren met een flinke uitstraling voor de stad en (daar buiten), vrijgesteld konden worden van de zogenaamde Precariobelasting. Dit is een soort van belasting voor reclameborden, dranghekken etc. die langs en op de openbare weg worden geplaatst t.b.v. het evenement. Dit besluit is begin deze week unaniem aangenomen door de voltallige gemeenteraad.

Aanleiding was de noodklok die de Stichting Activiteitengroep Vreeswijk (SAV) luidde. In 2017 moest de stichting alleen al € 2.000,00 ophoesten aan deze zogenaamde ‘straattaks’ zonder dat er nog maar iets georganiseerd was. Hiermee dreigden diverse evenementen om zeep te worden gebracht.

In de raadsvergadering van maandag 1 april jl. heeft de gehele gemeenteraad unaniem de uitvoering van de motie van de VSP middels raadsvoorstel en besluit door het college hierover aanvaard. Het tekort dat de gemeente nu oploopt, wat afgelopen jaar bijna 19.000 euro was, zal wel gekort worden op de subsidie die het evenementenbeleid krijgt.

Ton de Mol van de VSP: ‘We zijn als partij blij dat de Precariobelasting voor evenementen in Nieuwegein wordt aangepast. We hebben goede zaken gedaan voor alle vrijwilligers die iets leuks willen doen voor de stad. Daar zijn we heel blij mee!’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren