Evaluatie gladheidsbestrijding

De wijkplatforms, fietsersbond, corporaties en gemeenteraadsleden waren vrijdag 30 oktober j.l. uitgenodigd voor de evaluatie van de gladheidsbestrijding en investering 2 ton – het amendement ‘Schone stad’ – voor een schoonmaakbeurt in de openbare ruimte.

Zowel uit de Meldingen Openbare Ruimte (MOR), social media en een enquête over de gladheidsbestrijding in het Digipanel is veel informatie opgehaald over hoe de gladheidsbestrijders het doen. Daaruit blijkt dat de gladheidsbestrijders het zo slecht nog niet doen. Aan de hand van de vragen bleek dat er onduidelijkheden zijn over welke fietspaden wel worden gestrooid, tot hoever er in de wijken wordt gestrooid en bijvoorbeeld de aanpak van de winkelpleinen. De opmerkingen worden meegenomen voor zover mogelijk in de komende gladheidsbestrijding. Ook met de vraag om zoutkisten ter beschikking te stellen op sommige locaties en zout beschikbaar te stellen op de werf wil de gemeente al dit jaar aan de slag.

Als gevolg van het amendement “schone stad” is een extra budget toegekend van € 200.000,- voor het verbeteren van de beeldkwaliteit van de openbare ruimte. Het budget wordt ingezet op punten waar met beperkte middelen een zichtbare en merkbare impuls gegeven kan worden.

Er is al een grootschalige extra maaibeurt langs wegen uitgevoerd. Verder is het plan zogenoemde zaailingen uitgegroeid tot ongewenste bomen op moeilijk bereikbare plekken weg te halen. Bermen te bewerken (bovenste laag afhalen) zodat de afwatering van de naastgelegen (asfalt)weg goed werkt. Schoonmaken van bouwwerken (zoals tunnels), straatmeubilair en lichtmasten. Inzet handhaving in probleemgebieden ten behoeve van hondenpoep.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk