Europese titel voor roldanser Maureen Versteeg

Maureen Versteeg uit Nieuwegein heeft de eerste plaats behaald op de Europacup in Paredes in Portugal. Versteeg vertegenwoordigde Rolling’90 in de categorie Solodans Cadet onder begeleiding van trainster Rona Zoll-Dijkema. Daarnaast werd ze ondersteund door technisch trainer Andrea Gandolfi uit Italië. De delegatie reisde afgelopen week af naar Paredes, Portugal, waar de Europacup plaatsvond.

De Europacup was de laatste internationale wedstrijd van een lang en uitdagend seizoen. Na het uitblijven van internationale wedstrijden in 2020 in verband met het coronavirus stonden de deelnemers te popelen om hun beste dansen te laten zien aan de jury.

Versteeg startte haar wedstrijd met twee sterke verplichte dansen. Ze creëerde hiermee een flinke voorsprong ten opzichte van haar concurrenten en behaalde in het tussenklassement de eerste plaats. De wedstrijd werd afgesloten met de vrije dans. Hoewel Versteeg dit onderdeel niet geheel naar eigen tevredenheid reed, wist zij haar eerste plaats te behouden. Ze won daarmee de Europacup in de klasse Solodans Cadet. Quinty van Lare, lid van KRC Rolling Nieuwegein, behaalde de zilveren medaille in deze klasse.

Foto: Maureen Versteeg (midden) en Quinty van Lare (links) op het podium in Portugal

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk