Katern

Bijna 1.500 sportievelingen rennen a.s. zondag door de modder in Nieuwegein

Zondag 6 oktober 2019 is het alweer de 11e keer dat Down Under, watersport-, en horecalocatie in Nieuwegein, een obstacle run organiseert. Een obstacle run is een hardloopwedstrijd vol hindernissen en door de modder, het terrein van Down Under leent zich perfect voor dit type evenementen. De plassen, het zand en het weer van de afgelopen dagen maken het parcours ruig en modderig, wat voor extra uitdaging zorgt voor de sporters en lopers.

Populair event
Recreatiemanager Lennart Loopstra van Down Under is enthousiast over het feit dat deelnemers zich massaal blijven aanmelden voor de run met hindernissen en door de modder. “Een obstacle run blijft ongekend populair en steeds meer mensen (én kinderen) beginnen deze uitdaging te ontdekken en weten de weg inmiddels te vinden. In de eerste jaren zagen we veel nieuwe gezichten aan de start verschijnen, maar inmiddels zien we ook veel terugkerende deelnemers en dat maakt ons trots! We moeten dus blijven vernieuwen, dit doen we door aanpassingen in het parcours aan te brengen, nieuwe hindernissen toe te voegen en de faciliteiten in het startersdorp te verbeteren. Supporters zijn daarom ook van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen.”

Kids Run
Naast de Down Under Obstacle Run is er voor de stoere kids van 8 tot 12 jaar (onder begeleiding) ook de Down Under Kids Run van 3 km. Kortom, een sportieve dag waar jong en oud zich uit kan leven. En, ook minder sportieve mensen kunnen gewoon meedoen; want de Down Under Obstacle Run is een run for fun!

Meedoen?
Je hebt de keuze uit vier verschillende afstanden: 3km voor de kids, 6km, 9km en 12km. Online inschrijven kan tot zaterdagavond 5 oktober 22.00 uur via www.downunderrun.nl. Hier vind je ook alle informatie over het inschrijfgeld, tips om je voor te bereiden en antwoorden op veel gestelde vragen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren