Man overleden na ernstig ongeluk op de Utrechtsestraatweg

In de nacht van vrijdag op zaterdag 4 februari rond 00:10 uur, heeft een ernstig ongeluk plaatsgevonden op de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein. Het ongeluk gebeurde ter hoogte van de Professor Aalbersestraat. Diverse politievoertuigen, ziekenwagens en de brandweer waren ter plekke voor assistentie. Ook de traumahelikopter was opgeroepen maar die kon onverrichter zake weer terug naar Amsterdam toen bleek dat een ernstig gewonde man ter plekke reeds was overleden.

Naar nu blijkt is een personenwagen frontaal gebotst op enkele auto’s die geparkeerd stonden langs de Utrechtsestraatweg ter hoogte van de woonarken. De auto zou te hard hebben gereden en daardoor uit de bocht zijn gevlogen. De ravage was groot en een van de inzittenden, een 23-jarige man uit Utrecht, was onder het voertuig terecht gekomen. Hij was  door de klap uit de auto geslingerd, en ter plaatse overleden.

In de auto zouden meerdere personen hebben gezeten, waaronder enkele jonge vrouwen in de leeftijd van 16, 19 en 21 jaar allen afkomstig uit Den Bosch). Een van de inzittenden, vermoedelijk de bestuurder, zou gevlucht zijn na de crash. Of deze de bestuurder was is nog onbekend. Zodra meer informatie wordt vrijgegeven door de politie zullen wij dit melden. Tot in de vroege morgen heeft de politie onderzoek gedaan aar de oorzaak van het ongeval. De Utrechtsestraatweg was gedurende het onderzoek afgesloten. Diverse getuigen  zijn gehoord en deze hebben belangrijke informatie gegeven aan de politie.

De recherche sluit niet uit dat er mogelijk meer personen in dat voertuig hebben gezeten. Zij doen in samenwerking met verkeersspecialisten onderzoek naar de toedracht van het ongeval en roepen getuigen op zich te melden.

De plaats van het ongeval

Updateline: (00.28) Naar aanleiding van het ongeluk zojuist heeft Burgernet een bericht verstuurd. De politie zoekt een man ongeveer 21 jaar oud, Noord Afrikaans uiterlijk, groen/zwarte kleding en opgeschoren haar. Deze man zou iets te maken hebben met het ongeluk.

De beknelde man wordt momenteel (00:38) door de brandweer en het medisch personeel onder de auto vandaan gehaald. De auto is afgeschermd door een scherm. Hoe het slachtoffer aan toe is is nog niet bekend. De Utrechtsestraatweg is momenteel afgesloten (00:40 uur). (00:50) De man die onder het voertuig lag zou zijn overleden. Een andere persoon is vervoerd met onbekend letsel naar het ziekenhuis.

(00:56) De man waarnaar de politie op zoek is via Burgernet, schijnt gevlucht te zijn van de plaats van het ongeluk. De politie is een klopjacht begonnen en doorzoekt de wijk Zuilenstein en enkele omringende wijken.

(01:02) De Verkeers Ongevallen Analysedienst (VOA) begint met het onderzoek naar de toedracht van het ongeval. De politie heeft diverse getuigen gehoord.

(01:30) Burgernet laat weten nog steeds op zoek te zijn naar de gevluchte man.

(02:30) Politiehelikopter boven Nieuwegein en zoekt naar de gevluchte man. Ook boven de wijk Galecop en Blokhoeve. Diverse motoragenten rijden door de wijken.

Foto’s en video: Frits Kleppe

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk