Video: Vrijwilligers klussen op Fort Jutphaas

Tijdens NLDoet op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart j.l. waren weer veel klussen aangemeld bij het Oranje Fonds. In de provincie Utrecht kwamen maar liefst 350.000 vrijwilligers in actie om de handen uit de mouwen te steken. Zo werkten 20 vrijwilligers op Fort Jutphaas om wandelpaden te maken en takken te snoeien. Ook wethouder Johan Gadella kwam langs om een handje te helpen. De klus was aangemeld door de Scouting Jan van Hoof.

‘Op dit moment is het hele Fortgebied in Jutphaas afgeschermd door hekken. Deze hekken zijn er niet om wandelaars tegen te houden, ze zijn er voor de schapen. Je mag er overheen klimmen, als je durft tenminste, want het is een glibberig en stijl pad omhoog. Als je het doet, vind je een prachtig heuvelachtig Fortgebied. Een gebied dat wij bewandelbaar willen maken’ aldus Emilie Vlieger van Club Rhijnhuizen.

Hans Karssenberg: ‘De takken die we snoeien op het Fortgebied verbeteren ons uitzicht tijdens het wandelen. Hetgeen we snoeien gaat ter plekken door de versnipperaar. Met de houtsnippers leggen we wandelpaden aan zodat we niet meer door de modder hoeven te banjeren om bovenop de groene heuvels rondom het fort te kunnen komen!’

Het wandelpad is een eerste stap in het realiseren van de Fortvisie (toekomstvisie), gemaakt door de gemeente Nieuwegein en verschillende gebruikers van het Fort (scouting, vissers, wijnfort, etc). In de komende jaren werken de Stichting Fort Jutphaas, gemeente Nieuwegein, provincie en Club Rhijnhuizen samen om van het Fortgebied een meer recreatieve omgeving te maken. Ook werken zij aan het kantorengebied eromheen. In de komende jaren transformeert dit tot een woon-, werk- en recreatieomgeving.

Onze videograaf Jos van Vogelpoel was ter plekke en maakte een videoverslag van de middag. Klik op het videocameraatje hieronder voor de video.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren