Erfgoedproject Oosterlicht College

De afgelopen weken hebben leerlingen van de tweede klas vmbo-B van het Oosterlicht College zich bezig gehouden met het ‘Erfgoedproject.’ Op een activerende manier en met ruimte voor eigen initiatief hebben de leerlingen verschillende Erfgoedlocaties in Nieuwegein onderzocht. Op vrijdag 8 juni hebben de leerlingen hun eindproduct gepresenteerd aan de betrokken partijen.

Aan het project deden verschillende organisaties mee, zoals: Landschap Erfgoed Utrecht, Museum Vreeswijk, de Museumwerf in Vreeswijk, de Bibliotheek Nieuwegein, de Historische Kring Nieuwegein en De Digitale Stad Nieuwegein. De Digitale Stad Nieuwegein was de uiteindelijke opdrachtgever, immers het resultaat moest ook nog gepubliceerd worden in een krant. Deze keer een krant op internet.

Aan het project deden vijf groepen mee. Iedere groep was actief op zoek gegaan naar een gebouw in Nieuwegein waar zij over konden schrijven. Uiteindelijk zijn er vijf verhalen geschreven. Jamie, Sandy en Mandy schreven een verhaal over ‘Fort Jutphaas.’ Een verhaal over het Prins Hendrik Internaat werd geschreven door Jeff, Rick en Jesse. Lynn, Donja en Dejan schreven een verhaal over het onderwijs in Nieuwegein, hierbij namen zij de St. Nicolaasschool onder de loep. Sanaa, Lydia, Beyza en Wirakarn bezochten ook Fort Jutphaas en beschreven op hun eigen wijze hun beleving. Het laatste verhaal, een verhaal over het schippersinternaat in Vreeswijk, werd geschreven door Nathalie, Dewy en Joella.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk