Jan met de Pet: ‘De eindsprint in zicht of afvalrace?’

Eindsprint of afvalrace? Wat nu weer Jan? Nou, als je een beetje het nieuws uit het dorp hebt gevolgd dan weet je dat het Jacqueline Verbeek (ieders Belang) is gelukt om vóór de verkiezingen al een breuk te hebben in haar partij. De nummer 2 en 4 zijn opgestapt. Te weten de heer Verdam (2) en mevrouw Kersbergen (4). Je zou zeggen niet de minste, want als je op 2 staat ben je eigenlijk de eerste opvolger als fractievoorzitter/partijleider! Dus de rapen waren goed gaar bij ieders Belang. Maar ook als eerstvolgende vrouw op de lijst ben je belangrijk, maar ook deze mevrouw heeft haar conclusies getrokken.

Dus zonder dat we echt weten wat er zich heeft afgespeeld zijn deze twee kandidaatsraadsleden afgevoerd en we mogen er vooral niets van vinden en zeker niet nadat mijn hoofdredacteur een appje kreeg waarin de heer Verdam zich verbaast over de berichtgeving. Ja meneer Verdam, mijn hoofdredacteur probeert zich te houden aan hoor en wederhoor maar als u niets zegt dan tja……… Overigens pikten alle andere media het gelijk op nadat het op pen.nl stond. Maar dat gebeurd wel vaker.

En nu het leuke voor mij, als Jan met de Pet. Ik schrijf gewoon wat ik er van denk. Of het u nu bevalt of niet, ik schrijf zoals het bij het grootste deel van de inwoners overkomt. Gewoon ouderwets gedonder in de partij van Jacqueline Verbeek met als echt hoogtepunt: Een paar dagen vóór de verkiezingen loopt het uit de hand. Maar een pikant puntje: deze 2 staan nog ‘gewoon’ op de lijsten, dus kun je er op stemmen! Dus kunnen zij in de raad gekozen worden!!! Een uitdaging voor Ieders Belang als partij maar ook voor de burgemeester die uiteindelijk het definitieve proces moet goedkeuren. Frans, een hele uidaging! Het lijkt mij wel humor hoor die ‘outcasts’ in de raad en de rest van Ieders Belang er naast. Dus Jacqueline, de bedoeling van verkiezingen is zoveel mogelijk mensen namens je partij ín de raad te krijgen. Het is geen afvalrace om zoveel mogelijk mensen kwijt te raken, waarin je trouwens wel de koppositie bekleed, met grote afstand tot de nummer 2.

Nu we het toch nog even hebben over de verkiezingen moet ik nog even wat kwijt; Ik heb met grote verbazing gekeken naar Facebook waarin de nummer 6, meneer Elias, van de VVD glashard verkondigde dat de VVD wethouder er persoonlijk voor heeft gezorgd dat de Nieuwegeinse economie is gegroeid! Gelukkig kreeg hij flink weerwoord, maar mijn echte verbazing kwam toen hij doodleuk liet voorkomen of er in Galecop windmolens zouden komen te staan, zodanig gefotoshopt dat het net leek of de molens er al stonden. Wat een enorme paniekzaaier is die man zeg, een soort Halbe Zijlstra die alles maar roept zonder zich te beseffen wat dat doet met de inwoners en dat moet ons in de raad gaan besturen? Weg ermee Mark, je kan hem nog afvoeren kijk maar naar Jacqueline van ieders Belang.

Nog even de lijsttrekkers de revue laten passeren: VVD Mark Snoeren, niet veel over te melden behalve dat hij een beetje kleurloos is. De SP, Martijn Stekelenburg, na 4 jaar wethouderschap gewoon weer de bankjes in Martijn, wethouder zijn is niet je sterkste punt. Nou, Ieders Belang hebben we al gehad. D66, Tom Verhoeve, ja wat moet je daar nou mee? Eerst maar even afwachten tot ze klaar zijn met draaien! PvdA, onze Bob de Bouwer: van dit college veruit de beste, maar misschien zegt dat meer over de 3 anderen dan iets over Hans Adriani. Leuk veel woningen bouwen maar niet te kostte van alles.

CDA, Gerben Horst. Kan van hem zeker niet zeggen dat hij kleurloos is, vooral als ik kijk naar die vlag die bij hem regelmatig opduikt. Gewoon even afwachten met deze man. Dan de VSP, sorry Herman, maar net even een periode teveel hooi op je vork genomen. Advies: Stop ermee nadat er een nieuw college zit. ChristenUnie, wat moet je nu over de ‘Politicus van het Jaar’ zeggen, behalve dat hij al jaren een vaste kracht vormt in de gemeenteraad. Wat je ook van hem mag denken: hij heeft humor.

GroenLinks. Van de 3 vrouwelijk lijsttrekkers wel de meest geschikte. Is inmiddels wel een vaste waarde binnen de GroenLinksclub, maar ook binnen Nieuwegein. En dan de schlemiel van de afgelopen jaren: Bakthali, die heeft zelfs samen met de VSP de meeste kandidaten op de lijst staan. Zou zij nu echt denken dat ze er zoveel nodig heeft? Gewoon ergens in een kamertje opbergen en de sleutel weggooien. En dan nog die Lokale Vernieuwing, overblijfselen van de vorige periode met een nieuwe voorman; John van Engelen. Ik weet daar niets van dus even het voordeel van de twijfel geven maar ik denk zomaar dat dit niet lang zal duren. Heb ik nog iemand overgeslagen? Nee, ik geloof het niet. Een ding viel wel op. Ik zien nergens op de lijsten meer de naam van meneer Visschers voorkomen, u weet wel die draaikont. Hij kan wel het boegbeeld van D66 worden natuurlijk.

Dan nog even dit. We leven in een land waar we het goed hebben. Hebben het recht om te mógen stemmen. In een land als Rusland donderen ze gewoon stapels stembiljetten met de naam Poetin in de stembus, terwijl dit te zien was op een webcam. Geen wonder dat hij weer 6 jaar mag aanblijven. En je weet wat ze zeggen van kleine mannetjes he? Zeer gevaarlijk want ze moeten hun tekortkoming nu eenmaal compenseren. Hoe lang was Hitler eigenlijk? Maak gebruik van uw stemrecht en ga morgen naar de stembus. Het wordt mooi weer, het wordt weer mooi.

Met hartelijk groet

Jan met de Pet

3 thoughts on “Jan met de Pet: ‘De eindsprint in zicht of afvalrace?’

  1. “D66, Tom Verhoeve, ja wat moet je daar nou mee?” Kop koffie of thee drinken, misschien? Dan leren we elkaar wat beter kennen ☺️

    Succes met je keuze ‘Jan’, je hebt nog één dag om het te bepalen.

  2. Binne Beenen

    Wat een arrogantie om te doen alsof u schrijft namens Jan met de pet. En kritiek op dit schrijven wordt beloont met het er afhalen van dit schrijven onder mijn echte naam.

  3. Karel

    Voor mij is er maar 1 duidelijk en dat is Martin Monrooij van de CU , die kun je blindelings vertrouwen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren