Er kan gebouwd worden in de wijk Blokhoeve

Portaal bouwt 70 sociale huurappartementen en Trebbe West uit Nieuwegein bouwt ongeveer 50 eengezins-koopwoningen in Blok Oost. Daarnaast wordt gezocht naar een optimalisatie van het plan waardoor naar verwachting nog 30 tot 60 woningen kunnen worden toegevoegd aan het plangebied. Met deze woningbouw wordt een bijdrage geleverd aan de woningbehoefte in Nieuwegein.

De komende periode zal een bestemmingsplan procedure doorlopen worden om de ontwikkelingen mogelijk te maken. De planning is dat de inspraakprocedure nog voor de zomer plaats vindt en de formele ter inzagelegging net na de zomer. Eind juni zal voor omwonenden en andere geïnteresseerden een informatieavond worden georganiseerd. Als alles volgens plan verloopt, kan de bouw van de koopwoningen in het voorjaar van 2016 beginnen. De appartementen worden aansluitend gebouwd, waarvan oplevering is voorzien in 2017.

Portaal hecht eraan deze sociale huurappartementen te bouwen om zodoende te zorgen voor betaalbare woningen voor mensen met een kleine portemonnee. Trebbe voegt betaalbare woningen toe voor de midden en hogere inkomensgroepen.

Het college van burgemeester en wethouders van Nieuwegein heeft in maart 2015 ingestemd met het beëindigen van de oude afspraken met Mitros en Portaal. Vervolgens heeft het college ingestemd met de verkoop van grond in Blok Oost aan Portaal. De contracten zijn inmiddels door de betreffende partijen ondertekend. Door het sluiten van deze overeenkomsten kan een volgend deel van de wijk Blokhoeve gebouwd worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk