Er is weer aardig op los geflitst in Nieuwegein

De flitspaal langs op de Weg naar de Poort in Nieuwegein heeft 7.357 boetes opgeleverd tussen mei en augustus dit jaar. Het was deze periode de meest productieve flitspaal in Nieuwegein. Het ging hier om snelheidsovertreding en het negeren rood licht. Voor snelheid kregen 7.229 bestuurders een bekeuring, 128 moesten een beuring incasseren voor het rijden door rood licht bij binnenkomst van onze stad.

De politie publiceert elke vier maanden rapportages over allerlei soorten boetes en processen. Hierin staat bijvoorbeeld hoeveel verkeersovertredingen zij in die periode hebben verwerkt. Deze rapportages worden samen met het ministerie van Justitie en Veiligheid, de Nationale Politie en het Openbaar Ministerie gemaakt.

Nieuwegein kent sinds 2018 een vierttal filtspalen binnen haar gemeentegrensen. Deze staan op de A.C. Verhoefweg (ter hoogte van het kruispunt Barnsteendrift), op De Weg naar de Poort (ter hoogte van het kruispunt Buizerdlaan), de Plettenburgerbaan (ter hoogte van het kruispunt Perkinsbaan) en op de Symfonielaan ter hoogte van het kruispunt Harmonielaan (alleen snelheid).

De flitspaal op de Harmonielaan was in bovenstaande periode goed voor 3.242 boetes, allen voor te hoge snelheid. De flitspaal op de plettenburgerbaan leverde 1.303 boetes op. Daarvan waren 1.238 voor te hoge snelheid en 65 bekeuringen voor door het door rood wijden. In totaal werden van mei tot en met augustus 11.902 bekeuringen uitgeschreven in Nieuwegein. Het is onbekend hoeveel boetes de flitspaal op de A.C. Verhoefweg heeft opgeleverd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk